Evden çalışma yeni normal haline gelebilir mi?

Karantina ile artan uzaktan çalışma modeli önlemler azaldığında da hayatımızda kalacak gibi görünüyor. Bu modelin çalışmasının devam etmesi için de şirketler yazılım yatırımlarını artırmakta.
Evden çalışma yeni normal haline gelebilir mi?

Mart ayından beri karantina koşullarına uyum sağlayarak evden çalışma modeline geçen birçok şirket bu koşulları koruyarak ya da hibrit bir şekile geçerek en azından sene sonuna kadar "yeni normal" şartlara geçiyor. Facebook ve Google'ın sene sonuna kadar, Microsoft, Slack ve Amazon'unsa Eylül - Ekim aylarına kadar birçok çalışanı için uzaktan çalışma süresini uzatması, Nationwide Insurance'ın ise kalıcı olarak hibrit modele geçmesi diğer şirketler için de yeni çalışma koşullarının adapte edilmesine yol açacak gibi görünüyor. 

Mesafeleri korumak, çalışanların güvenliğini sağlamak ve olası sağlık tehditlerini azaltmak için şirketlerin benimsemeye başladığı yeni iş modellerinin maliyetleri dengelemek açısından da yararlı olacağı düşünülmekte. Stanford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre geleneksel koşullarda çalışanlara göre uzaktan çalışanların daha üretken olması ile birlikte uzaktan çalışma ile ofis alanlarının daha efektif kullanılması çalışan başına 2.000 $'a kadar daha az harcama yapılmasını da sağlıyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.