Yerli siber güvenlik girişimi Cyber Struggle, 38 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Siber güvenlik teknolojileri ve sertifikaları geliştiren yerli girişim Cyber Struggle, Startup Wise Guys ve uluslarararası bir hukuk firmasından 38 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.
Yerli siber güvenlik girişimi Cyber Struggle, 38 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Siber güvenlik teknolojileri ve sertifikaları geliştiren yerli girişim Cyber Struggle, Startup Wise Guys ve uluslarararası bir hukuk firmasından 38 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. 2019 yılında Startup Wise Guys’ın siber güvenlik programında ilk yatırımlarını alan girişim, gösterdikleri performans sonucu Startup Wise Guys’dan ikinci defa yatırım almış oldu.

Cyber Struggle, alınan yatırımı globalde yeni sertifikaların penetrasyonunu hızlandırmak ve yurt dışında ofis sayısını artırmak için kullanacaklarını açıkladı. Girişimin kurucusu Kubilay Onur Güngör, Cyber Struggle girişimini sadece 2 bin 400 lira sermaye ile kurduklarını; insanı merkezine koyan bir siber güvenlik girişimi olarak çıktıkları yolda emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

Cyber Struggle'ın şu ana kadar geliştirdiği Ranger ve Aegis sertifikaları aktif halde ve global çapta kullanılıyor. Girişim, kısa bir zaman sonra kurumların güvenlik operasyon merkezlerinin olgunluğunu ölçecek bir sertifikasyonu da duyurmaya hazırlanıyor. Cyber Struggle, ofansif ve defansif çalışmaları hibrit olarak inceleyen, bunları kriminoloji, psikolojik harekat, gayrinizami harp, profilleme, terörizm çalışmaları gibi farklı alanlarla birleştiren ve liderlik, ekip yönetimi, mental dayanıklılık gibi yumuşak yetenekleri merkeze ekleyen bir doktrin geliştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.