Sigorta şirketlerinin satın alma ajandasında tele sağlık şirketleri var

Tele sağlık uygulamalarından sıklıkla bahsederken sigorta şirketlerinin de satın alma ve birleşmelere yoğunlaştığını görüyoruz. Ön tanı koyabilen bu girişimlerin salgından sonra da önemini koruyacağını düşünmekteyiz.
Sigorta şirketlerinin satın alma ajandasında tele sağlık şirketleri var

Sağlık sigortaları salgınla birlikte daha çok üzerinde konuşulan konulardan biri. Özellikle sağlık sistemi sigortalarla çok daha yakın çalışan ABD'de son günlerde birleşme, satın alma, farklı branşlara yoğunlaşma gibi aktivitelerden daha çok söz edilmekte. Yoğun bakımdaki hastaların artması ile diğer branşlara gelen hasta sayısının azaltılmak zorunda kalması ya da bazı klinik ve/veya muayenehanelerin kapatılması ile birçok hasta farklı tedavileri beklemek durumunda kaldı.

Son günlerde uzaktan hasta takibi, tele sağlık uygulamalarının artması, yeni tedavi sistemlerinin tanıtılması gibi yeniliklerden bahsetmekteyiz. Şimdilik Türkiye'deki duruma baktığımızda uzaktan sağlık ya da tele sağlık uygulamalarına güvenin yüksek olmadığını görmekteyiz ancak uygulamaların kuralları konusunda şeffaflık sağlanması yaygınlık arttığı durumda bu uygulamalara olan güveni artırabilir.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.