Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt, pandemi sonrası daha fazla ofis alanına ihtiyaç duyulacağını söyledi

Schmidt, daha az değil, ofis alanı için daha fazla talebe sahip olacağımızı, çünkü insanların sosyal mesafeyi isteyeceklerini ve bunun da metrekare bazında alanı artıracağını düşündüğünü belirtti.
Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt, pandemi sonrası daha fazla ofis alanına ihtiyaç duyulacağını söyledi

Eski Google CEO'su Eric Schmidt, corona virüs pandemisi azaldıktan sonra ofis alanlarının daha fazla talep göreceğini düşünüyor. Schmidt'in bu öngörüsü, çalışanların evden etkili bir şekilde çalışmayı öğrendikçe ofislere olan talebin daha az olabileceğine dair yaygın bir inançla çelişiyor.

CBS News'ün Face the Nation programına katılan 65 yaşındaki Eric Schmidt, ofislerde sosyal mesafeli olma arzusunun ofis alanına prim vereceğini düşündüğünü söyledi. Schmidt, daha az değil, ofis alanı için daha fazla talebe sahip olacağımızı, çünkü insanların sosyal mesafeyi isteyeceklerini ve bunun da metrekare bazında alanı artıracağını düşündüğünü belirtti. Ofislerin mümkün olduğunca merkezi lokasyonlarda olması gerektiğini belirten Schmidt, insanların uzun süre toplu taşıma araçlarında olmak istemediklerini; şirketlerin çalışanlarına ihtiyaçları olduklarını ve bu sebepten işverenlerin de önlemleri bu bilgiler ışığında alması gerektiğini söyledi. 

2001 ve 2011 yılları arasında Google'ın CEO'su olarak görev yapan Eric Schmidt, küresel mega şehirlerin yoğunluğunun, aynı konumdaki çalışanlar farklı yerlerde çalıştıkça değişeceğini söyledi. Bazı çalışanların evlerinde çok sıkıldığını ve işe dönmek için can attıklarını söyleyen Schmidt, diğer kesimin de işe gidiş konusunda çekinceleri olduğunu söyledi. Bu yüzden alınacak kararların esnek olması gerektiğinin altını çizdi.

2011'den beri Google'a danışmanlık yapan Schmidt'in şubat ayında bu görevinden istifa ettiği bildirilmişti. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Schmidt, 15,5 milyar dolar net varlığı ile dünyanın en zengin insanlarından biri olmaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.