Plandemic isimli viral komplo teorisi videosu YouTube, Vimeo ve Facebook'tan kaldırıldı

Bugün paylaşılan bilgilere göre Plandemic videosu YouTube, Vimeo ve Facebook'tan kaldırıldı.
Plandemic isimli viral komplo teorisi videosu YouTube, Vimeo ve Facebook'tan kaldırıldı

Her geçen gün tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Corona virüs salgını ile ilgili yeni bir haber karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz Cuma günü Facebook ve YouTube üzerinden yayınlanan Plandemic isimli bir video, kısa süre içinde viral oldu.

Corona virüs salgını ile ilgili komplo teorileriyle birlikte yanlış bilgiler içeren 26 dakikalık Plandemic videosu, milyonlarca kullanıcı tarafından izlendi. Bugün paylaşılan bilgilere göre söz konusu video YouTube, Vimeo ve Facebook'tan kaldırıldı.

Video ile ortaya atılan iddialardan en önemlisi ise Bill Gates ve Dr. Anthony Fauci gibi önemli isimlerin Corona virüs salgınını kar ve politik güç elde etmek için kullanmaları oldu. Plandemic videosuna göre Corona virüs salgını aşıların satılabilmesi için milyarderler tarafından destekleniyor.

Konu ile ilgili açıklamalar yapan YouTube sözcüsü, söz konusu içeriğin Corona virüs salgını ile ilgili ispatlanmamış tanı ve tavsiyeler içerdiğini dile getirdi. Facebook sözcüsü ise videoda maske takmanın hastalığa neden olabileceğinin söylendiğini ve bu durumun insanlara zarar verebileceğini düşünmeleri nedeniyle videoyu kaldırdıklarını açıkladı.

Plandemic videosunun kaldırılmadan önce 1,8 milyon izlenme, 150 bin paylaşım ve 17 bini aşkın yorum aldığını da hatırlatalım. Vimeo sözcüsü tarafından paylaşılan bilgilere göre ise Plandemic videosu zararlı ve yanıltıcı sağlık bilgileri içermesi nedeniyle platformdan kaldırıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.