Eren Bali'nin girişimi Carbon Health, 26 milyon dolar yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre sağlık sektörüne odaklanan Carbon Health, 26 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı.
Eren Bali'nin girişimi Carbon Health, 26 milyon dolar yatırım aldı

Carbon Health'in sanal değerlendirmeler, muayene ve testler ile Corona virüs salgınına karşı mücadele ettiğini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre ise Eren Bali'nin girişimi Carbon Health, yeni bir yatırım aldı.

Paylaşılan bilgilere göre sağlık sektörüne odaklanan Carbon Health, 26 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Hatırlatmak gerekirse Carbon Health'in B serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık.

Söz konusu 26 milyon dolarlık yatırım ise 30 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna ek olarak yapıldı. 26 milyon dolarlık yatırımın Carbon Health'in eski yatırımcısı konumunda olan DCVC tarafından yapıldığını da ekleyelim. Alınan 26 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Carbon Health'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım 62,5 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yeni yatırım Carbon Health ekibini büyütmek için kullanılacak. Şu an için 100 kişilik bir ekibe sahip olan Carbon Health, ekibini 3 kat büyüterek kısa zaman içinde 300 kişilik bir ekibe sahip olmayı hedefliyor.

Carbon Health'in Bay Area bölgesinde mobil test kliniği kurduğunu da hatırlaralım. Şu ana kadar bu klinikte 12 bini aşkın COVID-19 testi gerçekleştirildi. Şu an için ABD'de 16 eyalette sanal bakım hizmeti sunan Carbon Health, yaz aylarına kadar ABD'deki tüm eyaletlerde bu hizmeti sunmayı da hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.