Üyelik ve uygulama indirme gerektirmeden görüntülü görüşme imkanı sunan platform: Arvia

Herhangi bir uygulama indirmeden ve üye bile olmadan hızlı ve kolay bir şekilde görüntülü görüşme başlatabileceğiniz bir online iletişim platformu olarak karşımıza çıkan Arvia, 2017 yılının Ekim ayında kuruldu.
Üyelik ve uygulama indirme gerektirmeden görüntülü görüşme imkanı sunan platform: Arvia

Herhangi bir uygulama indirmeden ve üye bile olmadan hızlı ve kolay bir şekilde görüntülü görüşme başlatabileceğiniz bir online iletişim platformu olarak karşımıza çıkan Arvia, 2017 yılının Ekim ayında Burhan Bozkurt ve Özge Bozkurt tarafından TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Desteği ile kuruldu.

İTÜ Çekirdek ve TEB Girişim Evi tarafından da desteklenen girişim, şu an için 5 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Yaklaşık 1,5 yıl içinde geliştirilen Arvia, platform aracılığı ile oluşturulan sayfaya giren iki kişinin anında video görüşmeye başlamasına olanak sağlıyor.

Söz konusu videolu görüşmelere hem mobil cihazlardan, hem de masaüstünden katılım sağlanabiliyor. Her iki durumda da herhangi bir uygulama yüklemenize gerek olmadığını da ekleyelim. Arvia platformunu internet tarayıcısı üzerinden kullanabiliyorsunuz.

Bununla birlikte platformun iş süreçlerine görüntülü görüşme eklemek isteyenler için Arvia Web isimli bir SDK sunduğunu da ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre bu SDK ile kullanıcılar sadece 4 satır kod ekleyerek web sitelerine video görüşme ekleyebilir.

Bu özelliğin Corona virüs salgını nedeniyle sosyal mesafenin korunduğu bu günlerde müşteri iletişimini güvenli bir şekilde dijitale taşımak isteyen firmalar için oldukça önemli olduğunu da belirtelim. Arvia platformunda tüm ses ve görüntü iletimi uçtan uca şifreleniyor ve SRTP profili ile de korunuyor.

Paylaşılan bilgilere göre Nisan ayında toplam 150 binden fazla görüşme yapılan Arvia platformunun günlük kullanıcı sayısı ise 10 bini geçmiş durumda. Gündem gereği ağırlıklı olarak Telehealth ve online danışmanlık amacı ile kullanılsa da ABD, Rusya ve Hollanda başta olmak üzere pek çok ülkede saha hizmetleri, ürün tanıtımı, teknik destek gibi farklı sektörlerde de kullanılıyor.

Zoom, Google Meet, Skype ve videolu görüntülü görüşmeler sunan pek firma ile rakip konumda olan Arvia, uygulama indirmeden kullanılabilmesi ve üyelik gerektirmemesi ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Aylık 29 dolardan başlayan abonelik paketleri ile web sitesi entegrasyonunda gelişmiş özellikler de sunan Arvia, ayrıca kurumsal firmalar için özelleştirilmiş video iletişim çözümleri de geliştiriyor. Arvia gelecek planı ise yaz aylarında bir tohum yatırımı alarak yurt dışına açılmak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.