Corona ile mücadele kapsamında siteler yaklaşık 100 milyon TL harcadı!

Apsiyon, site yöneticilerini bilgilendirmek amacıyla düzenlediği sohbetleri koronavirüs sebebiyle online platforma taşıdı.
Corona ile mücadele kapsamında siteler yaklaşık 100 milyon TL harcadı!

Geçtiğimiz Mart ayında apartman ve site yönetimi yazılımı olan Apsiyon'un 5 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Yatırım haberinin ardından ise komşuların birbirine yardımcı olmasını hedefleyen "Komşum Var" özelliğini ve sayaçları uzaktan ve online olarak okuyarak fiziksel okumalardan kaynaklı yanlış fatura kesilmesini engellemesi ile karşımıza çıkan Apsiyon, site yöneticilerini bilgilendirmek amacıyla düzenlediği sohbetleri koronavirüs sebebiyle online platforma taşıdı.

237 tesisten profesyonel 89 yöneticinin ve profesyonel yönetim firması yetkililerinin katıldığı sohbette, koronavirüs ile mücadele kapsamında kullanılan dezenfeksiyon ürün miktarı ve koronavirüsün sitelere olan ekonomik boyutları tartışıldı.  Koronavirüsle birlikte Apsiyon olarak site yönetimleriyle çok hızlı aksiyon aldıklarını belirten Apsiyon CEO’su Kudret Türk, ilk vaka açıklandığı an itibariyle site yöneticilerinin yüzde 60’ının bina dezenfeksiyonlarını gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Yöneticilerinin yüzde 90’ının ise bina içerisinde temasın en yüksek olduğu yerleri belirleyerek, temizlenme sıklığını artırdığını da paylaşan Türk, site yaşam alanlarının yanı sıra otopark, bina içi ve girişi geçiş mahalleri, koridorlar, asansörler ve sosyal alanların da yüzde 80’e yakın kısmının dezenfekte edildiğini aktardı.

Paylaşılan bilgilere göre tüm bu süreçte toplamda 10 tonluk dezenfeksiyon ürünü kullanıldı.  Yöneticilerinin yaklaşık yüzde 70’i ise bina giriş çıkışlarına el dezenfektanı temin etti. Koronoyla mücadele kapsamında siteler yaklaşık 100 milyon TL’lik bir bütçe harcaması gerçekleştirdi.

Yöneticilerin asansörlerde temasın azaltılması için normalde maksimum 5-6 kişi binilebilen yüksek katlı binalardaki geniş kabinli asansörlere aynı anda 2 kişiden fazla binilmemesi, 4 kişiden az kullanılan asansörlerin ise yalnız kullanılması ve “sosyal mesafenin” korunması yönünde de bir işlem uyguladıklarını ve ilk 3 katta yaşayanlar için zorunlu haller dışında asansör kullanmamalarını rica eden bilgilendirme yazıları paylaştıkları da Kudret Türk tarafından aktarılan bilgiler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.