Commencis'ten finansal servisler için Covid-19 taktikleri [Rapor]

Commencis'in, Covid-19 sürecinde Finansal Hizmetler için hazırladığı rehber niteliğinde bir raporda, 7 kritik alanda küresel olarak örnek çalışmaları incelerken, sunulan önerileri değerlendirebilirsiniz.
Commencis'ten finansal servisler için Covid-19 taktikleri [Rapor]

Çin'de başlayan coronavirüs salgını küresel olarak yaklaşık 3.6 milyon kişiye bulaştı. Virüs, son 5 ayda en yüksek ölüm oranına sahip ABD dahil olmak üzere 245 binden fazla kişinin ölümüne yol açtı. 
Şirketlerin dijital dönüşümünü hızlandıran Commencis, Finansal Hizmetler için Covid-19 sürecinde rehber niteliğinde bir rapor yayınladı.

Raporda Covid-19 sağlık krizinin, yoğun ekonomik etkisini dünya çapında 2020'de de sürdürmeye devam edeceği belirtiliyor. IMF'ye göre küresel ekonomi 2020'de yüzde 3 küçülmesi ön görülürken, 2021'de ise kısmi iyileşme gerçekleşecek.

Raporda yer alan bilgilere göre; ABD ekonomisi, yılın ilk üç ayında yıllık oranında yüzde 4.8 küçüldü. Bu da yılın ilk çeyreğindeki bu küçülmenin 2014'ten ve Büyük Buhrandan bu yana yaşanan en geniş kapsamlı küçülme olduğunu söyleyelim. 


Şu anda gerçekleşen kriz kapsamında düşüş gösteren ekonomik hareketlilik ve tüketici talebi belli başlı endüstrilerde kendini gösteriyor. Rapora göre bu etkinin daha çok havayolları, turizm, eğlence ve spor sektörü, yiyecek hizmetleri, benzin ve gaz, ulaşım ve perakende sektörleri üzerinde görüldüğünü belirtelim.

Diğer sektörlere kıyasla Bankacılık Sistemleri krizin etkilerini karşılamaya daha hazırlıklı olsa da; 2007'deki yüksek sermaye oranlarıyla kıyaslandığında Ocak ortasından bu yana banka hisse fiyatlarında görülen büyük düşüşler, yatırımcıları bankaların karlılığı ve dayanıklılığı konusunda endişelendiriyor. Bankalar aynı zamanda Bankalar, mevcut kredi taahhütleri ve ticari emlak borcuna borç verme nedeniyle önemli risklere sahip.

Retail Banking Radar 2020 raporuna göre bireysel bankacılık gelirleri 2020 sonunda ortalama olarak yüzde 20 düşüş gösterecek. Bunun nedeni, kredi kartlarındaki ve kredilerdeki ödeme tatilleri, faizsiz teklifler, düşük faiz oranları ve yönetim ücretlerinden elde edilen gelirin düşürülmesi.

Commencis raporda; bankaların ve diğer finansal servislerin Covid- 19 krizinde 7 kritik alanda harekete geçmesini öneriyor. Bu alanlar çalışan güvenliği ve iş devamlılığı, Proaktif ve kişisel iletişim, dijital benimseme, finansal destek ve rehberlik, sosyal mesafe için araçlar, yaşlı vatandaşlar için bankacılık, KOBİ programları ve desteği olarak öne çıkıyor.

Çalışan güvenliği ve iş devamlılığı konusunda Chase, Bank of America, ING Bank ve TD Bank'tan örnek çalışmalar sunan Commencis, aksiyon planında ise seyahat kısıtlamaları ve uzaktan çalışmayı teşvik etme gibi maddelere yer veriyor. 

Proaktif ve kişisel iletişim konusunda ise Caixa, Deutche Bank ve ING'den örnek çalışmaları inceleyebiliyorsunuz. Sunulan öneriler arasında müşterilerin ihtiyaçlarını anlayarak onları bilgilendirme ve Covid-19 odağında dijital bir bilgi aktarma merkezi kurmak yer alıyor. 

Rapor boyunca Commencis'in öne çıkardığı 7 alanda küresel olarak örnek çalışmaları incelerken, önerileri değerlendirerek işletmenizin şartlara uyum sağladığından emin olabilirsiniz. 

Birçok bankanın geçici önlemler aldığını belirten Commencis, iş modellerinin ve müşteri davranışlarının değişmeye devam edeceğini ve bunun hem bankalar hem de müşteriler için yeni normali oluşturacağını ifade ediyor.  Şirket, bu krizi atlatabilmek ve yeni dünya düzeninde başarılı olabilmek için bankaların dijitale ve temel kritik kabiliyetlere yatırım yapmasını tavsiye ediyor. Raporun tamamını incelemek için Commencis'in web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.