Put.io'dan arkadaşlarınızla sanal film geceleri düzenlemeniz için ipuçları

Put.io, sevdiklerimizden uzakta kaldığımız ve sosyalleşmenin hemen hemen sıfıra indiği karantina döneminde yayına aldığı yeniliğini tanıttı.
Put.io'dan arkadaşlarınızla sanal film geceleri düzenlemeniz için ipuçları

Türkiye'den globale açılan dosya indirme ve depolama servisi Put.io, sevdiklerimizden uzakta kaldığımız ve sosyalleşmenin hemen hemen sıfıra indiği karantina döneminde yayına aldığı yeniliğini tanıttı. Yeni özelliğe göre uzaktaki arkadaşlarınızla sanal izleme partileri düzenlemek mümkün oluyor.

Pandemi döneminin başından böyle bir özellik için ciddi anlamda talep aldıklarını belirten platform, bu özellik için halihazırda mevcut bulunan "share with someone special" sekmesini kullandı. Eğer mevcut içeriğin sağ tarafında bulunan menüden bu sekmeyi seçip paylaşırken de "watch together" seçeneğini seçerseniz, içeriği gönderdiğiniz kişiyle sanal bir izleme partisi başlatabiliyorsunuz.

Put.io, yeni özelliği yayına aldıktan sonra Gwyn Morfey tarafından geliştirilen Couchpile adlı uygulamayı keşfettiklerini belirtti ve Morfey'den uygulamanın halka açık bağlantılar tarafından desteklenmesinin bir yolu olup olmadığını sordu. Morfey, talep üzerine platformu halka açık bağlantılar için de aktif hale getirdi. Şu anda tamamen ücretsiz olan Couchpile üzerinden, herhangi bir üyelik dahi oluşturmadan arkadaşlarınızla ortak film geceleri düzenlemeniz mümkün. Bunun için bir rumuz ve oda numarası belirleyip odaya giriş yaptıktan sonra dilediğiniz içeriği odaya ekleyerek arkadaşlarınızı davet edebiliyorsunuz. Yandaki sekmeden aynı anda sohbet de edebiliyorsunuz.

Yukarıda bahsedilen iki yöntemin de 20 kişiyle sınırlı olduğunu hatırlatalım.

Pandemi döneminde böyle bir yeniliği yayına alan sadece Put.io değil. Netflix için Netflix Party adlı bir platform geliştirildi. Bu platformla sadece Netflix içeriklerini arkadaşlarınızla izlemeniz mümkün oluyor. Ayrıca daha önce sizlere detaylı bir şekilde bahsettiğimiz Vemos da arkadaşlarınızla sanal film geceleri düzenlemenize imkan sağlıyor. Üstelik Vemos, birden fazla dijital yayın platformunu destekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.