Lime, Uber liderliğinde 170 milyon dolar yatırım aldı

Lime, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre Lime, Uber liderliğinde 170 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldı.
Lime, Uber liderliğinde 170 milyon dolar yatırım aldı

Lime'ın Boosted girişiminden geri kalanları satın almaya hazırlandığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Elektrikli scooter pazarının en önemli isimlerinden olan Lime, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre Lime, Uber liderliğinde 170 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldı.

Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in yatırım kolu Google Ventures ve Bain Capital'ın katıldıklarını da ekleyelim. Yapılan yatırım anlaşması ile birlikte Lime girişiminin Uber'in elektrikli bisiklet ve scooter işlerini satın aldığını da ekleyelim. Yapılan yatırım anlaşması ile yaşanan bir diğer değişiklik ise Lime'ın CEO koltuğunda oldu.

Paylaşılan bilgilere göre Lime CEO'su Brad Bao görevinden ayrıldı ve yerine şirkette küresel operasyonlardan sorumlu olan Wayne Ting getirildi. Brad Bao'nun Lime yönetim kurulu başkanlığı görevine devam edeceğini de belirtelim. Şirketin değerlemesi ile ilgili resmi bir bilgi paylaşılmasa da ortaya çıkan haberlere göre Lime'ın değerlemesi şu an için 510 milyon dolar seviyelerinde.

Corona virüs salgını nedeniyle pek çoğumuzun evlerinde olduğu bu dönemde elektrikli scooter kiralama girişimlerinin de zor günler geçirdiklerini hatırlatalım. Bu nedenle yatırım Lime'ın imdadına yetişmiş gibi görünüyor. Paylaşılan bilgilere göre Lime, Corona virüs salgını nedeniyle scooter filosunun yaklaşık yüzde 99'unu şu an kullanmıyor.

Zor günler geçiren Lime, geçtiğimiz Ocak ayında ise 12 pazardan çıkış yaptığını duyurmuş ve ekibini yüzde 14 oranında küçültmüştü. Söz konusu yatırımın Uber'in Lime'a olan ilk yatırımı olmadığını da belirtelim. Hatırlatmak gerekirse Lime'ın 2018 yılında aldığı 335 milyon dolarlık yatırım da Uber'in liderliğinde gerçekleşmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.