Lime, Boosted girişiminden geri kalanları satın almaya hazırlanıyor

Paylaşılan bilgilere göre ise elektrikli scooter kiralama girişimi dendiğinde akla ilk gelen markalardan olan Lime, Boosted'dan geride kalanları satın almaya hazırlanıyor.
Lime, Boosted girişiminden geri kalanları satın almaya hazırlanıyor

Elektrikli kaykay üreticisi olarak 2011 yılında karşımıza çıkan Boosted, John Ulmen, Matthew Tran ve Sanjay Dastoor tarafından San Francisco'da kuruldu. Aradan geçen yıllarda ise toplamda 73 milyon doların üzerinde de yatırım da alan girişim, Mart ayının ilk günlerinde kapanacağını duyurmuştu.

Bugün karşımıza çıkan yeni bilgilere göre ise elektrikli scooter kiralama girişimi dendiğinde akla ilk gelen markalardan olan Lime, Boosted'dan kalanları satın alıyor. Paylaşılan bilgilere göre Boosted'ın sahip olduğu 5 ana patent 15 Nisan tarihi itibariyle Lime'a geçti.

Boosted'ın eski çalışanlarından alınan bilgilere göre Lime, Boosted'ın sahip olduğu patent ve diğer fikri mülkiyetleri de satın almaya hazırlanıyor. Paylaşılan bilgilere göre Lime, Boosted'ın 2019 yılının sonuna kadar sahip olduğu tüm fikri mülkiyetleri satın alacak.

Boosted'ın pazardaki en önemli elektrikli kaykay üreticisi olduğunu ve 2019 yılında Boosted Rev adında bir elektrikli scooter modeli ürettiğini de hatırlatalım. Kısacası Boosted'ın elinde Lime'ın çok işine yarayabilecek pek çok patent olabilir. Paylaşılan bir diğer önemli bilgi ise Boosted'ın eski çalışanları ile ilgili oldu.

Ortaya çıkan bilgilere göre Boosted'ın en az 5 eski çalışanı Lime bünyesine katıldı. Bu çalışanlar arasında Boosted Rev scooterını geliştiren ekibin başındaki mühendis de bulunuyor. Boosted'ın patentlerini ve çalışanlarını bünyesine katan Lime, Boosted Rev'in arkasındaki teknolojiyi kendi scooterlarına entegre etmek istiyor gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.