3 hafta önce Facebook ile yatırım serisini açan Jio Platforms bu hafta da Vista Equity Partners'tan 1,5 milyar dolar yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre ise Hindistan merkezli Jio Platform, ABD merkezli Vista Equity Partners'tan 1,5 milyar dolar yatırım aldı.
3 hafta önce Facebook ile yatırım serisini açan Jio Platforms bu hafta da Vista Equity Partners'tan 1,5 milyar dolar yatırım aldı

Nisan ayında Facebook'un Hindistan merkezli Jio Platforms'a 5,7 milyar dolar yatırım yaptığını sizlere aktarmıştık. Facebook'un ardından ise Mayıs ayının ilk günlerinde Silver Lake'den 747 milyon dolar yatırım alan Jio Platforms henüz yatırımların üstünden bir ay bile geçmemiş olmasına rağmen yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Hindistan merkezli Jio Platform, ABD merkezli Vista Equity Partners'tan 1,5 milyar dolar yatırım aldı. Yapılan yatırım anlaşması ile birlikte Vista Equity Partners, Reliance Jio Platforms'un yüzde 2,32 hissesine de sahip oldu.

Söz konusu yatırımın 65 milyar dolar değerleme üzerinden yapıldığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Facebook, yaptığı 5,7 milyar dolarlık yatırım ise yüzde 9,99 Reliance Jio Platforms hissesine sahip olmuştu. Reliance Jio Platforms'un daha önce açıklamalar yaptığını ve yüzde 13,4'lük hissesini 8 milyar dolar karşılığında Facebook, Silver Lake ve Vista Equity Partners'a satmayı planladığını duyurduğunu da hatırlatalım.

2016 yılında kurulan ve kısa zaman içinde Hindistan'ın en büyük operatörü konumuna gelen Reliance Jio Platforms, yaklaşık 3 hafta içinde oldukça önemli yatırımlar aldı.

Uygun fiyatlı data paketleri ve ücretsiz sesli aramalar sunarak dikkatleri çeken Reliance Jio Platforms, büyük bir kullanıcı kitlesine de ulaştı. Paylaşılan bilgilere göre şu an için Reliance Jio Platforms'un 388 milyon kullanıcıya sahip olduğunu da ekleyelim.

GSM operatörü olarak hizmet veren Jio Platforms'un rafineri ve petrokimya işlerinden gelir elde eden Reliance Industries'in bir kolu olduğunu da ekleyelim. Reliance Industries'in amacı ise Jio Platforms'u global bir teknoloji firması haline getirmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.