Facebook SDK'sındaki hata nedeniyle popüler iOS uygulamaları çöktü

Dün Twitter'da ve Downdetector'da paylaşılan bilgilere göre Spotify, TikTok, Pinterest, GrubHub, Tinder ve pek çok başka iOS uygulaması çökmeye başladı.
Facebook SDK'sındaki hata nedeniyle popüler iOS uygulamaları çöktü

Güvenli yapısı ve akıcılığı ile nam salan iOS işletim sistemi, dün milyonlarca kullanıcısını üzdü. Dün Twitter'da ve Downdetector'da paylaşılan bilgilere göre Spotify, TikTok, Pinterest, GrubHub, Tinder ve pek çok başka iOS uygulaması çökmeye başladı. Tüm dünyada oldukça popüler olan ve milyonlarca kullanıcıya sahip olan uygulamaların çökmeye başlaması, kısa zaman içinde gündeme oturdu.

İlk etapta anlaşılmasa da sonradan paylaşılan bilgilere göre söz konusu uygulama çökme sorunları Facebook'un bir SDK'sı nedeniyle yaşandı. Pek çok geliştirici SDK ile ilgili yaşadığı sorunları GitHub'a rapor da etti. Paylaşılan bilgilere göre söz konusu çökme sorunu daha çok ABD ve Avrupa bölgesindeki kullanıcıları etkiledi.

Konu ile ilgili bir açıklama da paylaşan Facebook sözcüsü, sorunu hızlıca tespit edip çözdüklerini ve sorun yaşayan kullanıcılardan özür dilediklerini dile getirdi.

Paylaşılan bilgilere göre Facebook bir sunucu yapılandırma güncellemesini engelledi ve bu durum uygulamaların çökmesine neden oldu. Bu sorunla tüm iOS kullanıcılarının karşı karşıya kalmadığını da ekleyelim. Bazı kullanıcılar uygulama çökme sorunları yaşarken bazı kullanıcılar ise herhangi bir sorunla karşılaşmadan uygulamaları kullanmaya devam etti.

Facebook tarafından bir açıklama yapılsa da şu ana kadar Apple'dan bir açıklama gelmediğini de ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre ise sorun tamamen çözülmüş durumda. Şu an tüm iOS kullanıcıları uygulamaları sorunsuz bir şekilde kullanabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.