Visa İnovasyon Programı'nın ikinci dönemine seçilen fintech girişimleri belli oldu

Programın ikinci dönemine seçilen fintech’ler Adisyo, ARF, Cameralyze ve Price&Me yeni dönemde dijital ekonomi, altyapı ve kart kabulü ve sınır ötesi harcamalar alanında yeni nesil çözümler üzerinde çalışacak.
Visa İnovasyon Programı'nın ikinci dönemine seçilen fintech girişimleri belli oldu

Türkiye’nin dijital ödeme ekosisteminde inovasyonu desteklemek ve hızlandırmak amacıyla Visa ve Hackquarters ortaklığında hayata geçen Visa İnovasyon Programı ilk dönemini tamamladı. İlk döneme dahil olan fintech’ler Glocalzone, Masraff, Kobaküs, Global Miles ve Manim ortaya çıkardıkları çözümleri girişimci ekosistemi temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen dijital etkinlikte sundu.

Etkinlikte açıklanan programın ikinci dönemine seçilen fintech’ler Adisyo, ARF, Cameralyze ve Price&Me yeni dönemde dijital ekonomi, altyapı ve kart kabulü ve sınır ötesi harcamalar alanında yeni nesil çözümler üzerinde çalışacak.

6 ay sürecek programın ikinci döneminde fintech’ler uzmanlardan girişimlerini hızlandıracak eğitimler alacak, Visa Developer Platform üzerinden Visa API’lerine erişim sağlayacak ve Visa’nın yerel ve global iş ağındaki banka, e-para kuruluşları ve üye işyerleri ile bir araya gelecek. Bu yıl Fintech İstanbul’la gerçekleştirilen iş birliği ile programın ikinci dönemine dahil edilen fintech'ler, FinTech 101 Eğitimi'ne de katılacaklar.

Adisyo: Platform, cafe ve restaurant sipariş işlemlerinin daha kolay yönetebilmesini sağlıyor. Ürün ve masalar tanımlandıktan sonra direkt olarak kullanılabiliyor. Adisyo'yu kullanmak için pahalı bir lisans alınması gerekmiyor; yıllık bakım ücreti de ödenmiyor. Abonelik sistemi ile kullandıkça ay ay ödemek mümkün oluyor.

ARF: Arf, blockchain teknolojisi ile hızlı ve ucuza para transferi yapmaya olanak sağlıyor. ARF, geliştirdiği “Layer 2” performans blockchain teknolojisi ile itibari paraları, blockchain altyapısı ve kripto borsaları birbirine, regülasyonlara uygun bir şekilde, bağlayarak çalışıyor. 

Cameralyze: Webrazzi Arena 2019'da sahnede izlediğimiz girişimlerden biri olan Cameralyze, kamera görüntülerini analiz ederek, elde ettiği sonuçlarla önerilerde bulunan yapay zeka destekli sanal asistanlar geliştiriyor. Cameralyze, perakende sektörü başta olmak üzere fiziksel lokasyonlara ziyaretçi analitiği ve davranışı konusunda raporlar sunuyor ve anlık olarak aksiyon alınmasını sağlıyor.

Price&Me: Kişisel alışveriş asistanı olarak karşımıza çıkan Price&me, kullanıcıların tercihlerine göre en uygun ürünü saniyeler içinde bulabiliyor. Online alışverişte hangi ürünü, nereden, en avantajlı ve tercihlerinize uygun bir şekilde alacağınıza karar vermek oldukça zor. Bu soruna bir çözüm olabilmek adına geliştirilen Price&me, kullanıcısının geçmiş online alışverişlerine ve üyelik avantajlarına göre kişiye özel en uygun fiyat ve indirimleri sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.