Airbnb CEO'su işten çıkardığı çalışanlarına iş arıyor

Airbnb'nin kurucu ortağı ve CEO'su Brian Chesky, attığı bir tweet ile işten çıkardıkları personel için kolları sıvadı. Chesky, attığı tweet ile çalışanları için iş arıyor.
Airbnb CEO'su işten çıkardığı çalışanlarına iş arıyor

Airbnb kurucu ortağı ve CEO'su, dün tüm çalışanlarına attığı bir e-posta ile 1900'e yakın Airbnb çalışanı ile yollarını ayıracaklarını duyurdu. Toplamda 7500'den fazla çalışana sahip olan Airbnb'nin, neredeyse 1900 kişiyi işten çıkarıyor olması elbette kayda değer ve önemli bir gelişme. Yani neredeyse şirketin çeyreği görevinden ayrılacak.

Airbnb CEO'su Brian Chesky, çalışanlarına durumu özetlerken yaşanan Covid-19 salgının işlerini etkilediğini, seyahatlerin ne zaman devam edeceğinin bilinmediğini ve bundan sonraki dönemde seyahat anlayışının ve alışkanlıklarının da tamamen değişmesini beklediklerini aktardı.

Chesky, çalışanları ile paylaştığı e-postada çalışanların tüm yasal hakları ve alacakları ile ilgili detaylı bilgileri de paylaştı. Şirketin hem ABD'deki çalışanları hem de diğer ülkelerdeki çalışanları tüm yasal haklarını alacak. Bunun dışında, işten çıkarma aşamasında Airbnb'nin şirket olarak gösterdiği tavır da örnek oldu. Örneğin çalışanların sağlık sigortaları 2020 yılı sonuna kadar sürecek ve şirkette çalıştıkları yıl kadar ekstra haftalık ücretleri de tazminatlarına eklenecek.

Bunun yanı sıra en önemli fark yaratan özellik ise, Airbnb'nin kurucu ortağı ve CEO'su Brian Chesky'nin attığı tweet oldu. Attığı tweet'inde Chesky, şirket e-posta adresini paylaşarak işten çıkardığı çalışanları için iş aramaya çıktı. Ellerinde önemli yetenekler olduğunu belirten Chesky, işe alım yapmayı planlayan şirketlere çağrıda bulundu.

Airbnb ayrıca işten çıkardığı çalışanlarını mağdur etmeyerek yeni bir işe girmeleri için de önemli katkılar sağlıyor. Mesela şirket kendi işe alım kaynaklarını, işten çıkardığı personelin yeni işler bulma konusunda çalışacağını açıkladı. Böylece şirketin İK departmanında işten çıkarılmayan çalışanlar, işten çıkarılan arkadaşlarını farklı işlere yerleştirmek için mesai harcayacak. Bununla birlikte işten çıkarılan personel kariyer danışmanlığı servisi RiseSmart'ı dört ay boyunca ücretsiz kullanabilecek. Airbnb, çalışanlarına verdiği Apple marka dizüstü bilgisayarları da geri istemiyor çünkü şirket yeni iş arama sürecinde işten çıkarılan çalışanlarının bu bilgisayarları kullanacağını düşünüyor.

Airbnb'nin CEO'sunun kaleme aldığı yazısında çok üzgün olduğunu dile getirirken, işten çıkardığı çalışanları için en azından iyi niyet göstergesi aksiyonlarıyla dikkatleri üzerine çektiğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.