Siber güvenlik sigortalarında değişen beklentiler

Son birkaç senedir sıklıkla konuştuğumuz siber güvenlik tehditleri şirketler açısından yönetilmesi önceliklendirilen alanlardan. Bu alanda sigorta sağlayan birçok şirket bulunmakla birlikte kapsamda ihtiyaçlara yönelik değişiklikler yapılabilir.
Siber güvenlik sigortalarında değişen beklentiler

ABD başta olmak üzere birçok ülkede gittikçe artan siber saldırıların şirketlere maliyeti yükselirken atakların etkilediği alanlar da genişlemekte. Dijitalleşmenin artması, bağlantılı ve giyilebilir cihazların penetrasyonunun yükselmesi ve kullanımın yayılması da atağa maruz kalabilecek birey sayısını artırmakta. Bununla birlikte her sene milyarlarca yeni kod yazılması ve dijital içeriğin geçen seneden bu sene sonuna kadar 96 zetabayt seviyesine ulaşacak olması da saldırı ihtimallerini yükseltiyor. 

Hanover'in yayınladığı Siber Risk Raporu'na göre 10 şirketten 9'u geçen sene siber saldırı yaşadığını belirtmiş. Şirketler, kişisel verilerin açığa çıkmasının en büyük zafiyetlerden olduğunu belirtmekle birlikte görüşülen işletmelerin yarısı geçtiğimiz sene kötü amaçlı yazılımlardan etkilendiğini söylerken kişisel verilerden kaynaklanan bildirimlerin oranı %20'nin altında kalmakta. Bu nedenle siber saldırı sigortalarının kapsamının genişletilmesi, bu saldırılardan oluşan kayıplara ilişkin ödemelere hızlı dönülmesi ve şirketleri en çok etkileyen saldırılar - kötü amaçlı yazılım, fidye yazılım ve sosyal mühendislik atakları gibi - konusunda kapsamı olan poliçelerin düzenlenmesi müşterilerin ihtiyaçlarına daha uygun çözümler sunabilir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.