Gayrimenkul yatırımlarına aracılık eden fintech girişimi: Fundrise

Fundrise isimli fintech girişimi, paralarını alternatif kanallarda değerlendirmek isteyen yatırımcıları bir araya getiriyor. Bireysel yatırımcılar, Fundrise ile inşaat alanında yatırım yapabilecek.
Gayrimenkul yatırımlarına aracılık eden fintech girişimi: Fundrise

Gayrimenkul yatırımcılığı ölçek olarak yüksek tutarların telafuz edildiği bir alan. Bu alanda hayata geçirilen Fundrise adlı girişim bir özel emlak piyasası yatırımı platformu olarak hizmet veriyor. Yatırımcılar, Fundrise aracılığıyla Fundrise ekibinin ABD'de satın aldığı veya yönettiği çeşitli gayrimenkul projeleri portföyüne yatırım gerçekleştiriyorsunuz.

Fundrise'ın portföyünde, öğrencilere yönelik stüdyo dairelerden tutun lüks konut projelerine kadar farklı gayrimenkuller bulunuyor. Fundrise yatırım yapmak isteyen kullanıcıları borsadan ziyade bu özel gayrimenkul yatırımlarına yönlendirmeyi amaç ediniyor. Fundrise'ın iddiası ise uzun vadede Fundrise'ın daha yüksek getiri sağlaması olarak gösteriliyor.

Gayrimenkul yatırımı söz konusu olduğunda akıllara bol haneli rakamların geldiğini söylemek mümkün. Ancak Fundrise bu konudaki algıyı da tamamen kırıyor. Yani Fundrise'a yatırım yapmak için çok büyük bir servet sahibi olmanıza gerek yok. Fundrise için minimum yatırım tutarı sadece 500 dolar (günümüz kuruyla 3500 TL civarında bir rakam) olarak belirlenmiş. Yani neredeyse aylık bir ev kirası tutarıyla Fundrise ile yatırım yapmak mümkün.

Fundrise küçük yatırımcılara böyle bir avantaj sağlarken, geniş çaplı yatırımcılara da bir sepet çeşitlendirme vadettiğinin altını çiziyor. Yani parasını borsada ya da farklı para piyasalarında yahut kıymetli metallerle değerlendiren yatırımcılara bir de gayrimenkul yatırımı yapma fikrini sunuyor.

2010 yılında kurulan Fundrise girişimi bugüne kadar 55 milyon dolardan fazla yatırım toplamayı başardı. Washington merkezli girişim, gayrimenkul alanında önemli bir fintech girişimi olarak göze çarpıyor ve böyle bir çalışma modelini gelecekte daha çok göreceğiz gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.