13 inçlik yeni MacBook Pro tanıtıldı

Apple, geçtiğimiz aylarda 16 inçlik yeni MacBook Pro ve yeni MacBook Air modellerini tanıtmıştı. Bugün ise yeni 13 inçlik yeni MacBook Pro modeli sessiz sedasız bir şekilde tanıtıldı.
13 inçlik yeni MacBook Pro tanıtıldı

Apple, geçtiğimiz aylarda 16 inçlik yeni MacBook Pro ve yeni MacBook Air modellerini tanıtmıştı. Bugün ise yeni 13 inçlik yeni MacBook Pro modeli sessiz sedasız bir şekilde tanıtıldı. Tıpkı tanıtılan diğer modellerde de olduğu gibi tasarım anlamında klavye hariç herhangi bir değişiklik olmadığını belirtelim.

Uzay grisi ve gümüş renk seçenekleriyle sunulacak olan 13 inçlik yeni MacBook Pro modelinin 1,37 kg ağırlığında olacağını da ekleyelim.

Magic Keyboard ile güncellenen yeni 13 inç MacBook Pro'nun standart yapılandırmalarda depolama kapasitesi de iki katına çıkarıldı. Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre 13 inçlik yeni MacBook Pro modelleri yüzde 80’e kadar daha hızlı grafik performansı için 10. nesil işlemciler ve belirli yapılandırmalarda standart olarak 16 GB daha hızlı 3733 MHz bellek sunuyor.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere güncellenen 13 inç MacBook Pro, ilk olarak 16 inç MacBook Pro’da yer alan ve Mart ayında MacBook Air’e eklenen yeni Magic Keyboard ile birlikte geliyor. 13 inç MacBook Pro bir önceki nesle oranla iki kat daha fazla depolama kapasitesiyle geliyor.

256 GB’tan başlayan standart depolama kapasitesinin 1 TB’a kadar genişletme imkanı olduğunu da ekleyelim. 13 inç MacBook Pro, büyük fotoğraf arşivleri ve video projeleri için daha da fazla depolama kapasitesine ihtiyacı olan profesyonel kullanıcılar için ise şimdi 4 TB’a kadar SSD de sunuyor.

Dört çekirdekli işlemciler, 13 inçlik Retina ekran, Touch Bar ve Touch ID ev stereo hoparlörler gibi özellikler sunan 13 inçlik yeni MacBook Pro modelleri bugünden itibaren 11 bin 199 TL’den ve eğitim için 10 bin 527 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. En yüksek donanıma sahip olan 13 inçlik yeni MacBook Pro modelinin fiyatının ise 17 bin 599 TL olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.