Hindistanlı online eğitim girişimi Byju’s, 10 milyar dolar değerlemeye koşuyor

Hindistan'ın önemli online eğitim platformu girişimi, 400 milyon dolarlık yeni yatırım turu için görüşmelere başladı.
Hindistanlı online eğitim girişimi Byju’s, 10 milyar dolar değerlemeye koşuyor

Hindistan'da oldukça popüler olan online eğitim platformu Byju’s, 400 milyon dolarlık yeni tur yatırım için görüşmelere başladığını duyurdu. Bu miktarda bir yatırım tutarının girişimin değerlemesini 10 milyar dolara çıkartacağı belirtiliyor. Özellikle içerisinde bulunduğumuz Covid-19 salgını döneminde büyük ilgi artışına maruz kalan platform, bu rüzgarı da arkasında taşıyor.

Henüz geçtiğimiz sene aldığı yatırımda, değerlemesini 5.75 milyar dolara ulaştıran Bangalore merkezli girişim, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Qatar Investment Authority ve Owl Ventures'dan 150 milyon dolar yatırım almıştı. Girişim şimdi de Tiger Global ve General Atlantic'ten 300 ile 350 milyon dolar arasında bir tutarı garantiledi. Muhtemelen önceki yatırımcıların ya da yeni gelecek yatırımcılarla Byju’s 400 milyon dolarlık bir tutar toplayarak yeni tur yatırımını kapatacak.

Dokuz yaşındaki girişimin yeni tur yatırımını hedefleri doğrultusunda tamamlarsa, Hindistan'ın en değerli ikinci girişimi olacak. Hindistan'da değerlemesini böylesi yükselten ilk sıradaki firmanın ise Paytm olduğunu belirtelim. Konuya yakın kaynaklar hali hazırda 400 milyon dolarlık yatırım turunun sonuçlanması için son şartların tartışıldığını belirtiyor. Hali hazırda şirkete yatırım yapmış şirketler ve girişim ise herhangi bir yorumda bulunmuyor.

Byju’s bugüne kadar 1.3 milyar dolar yatırım toplamış durumda. Salgın esnasında hem girişimin açtığı ücretsiz eğitimlere hem de ödeme yapan müşteri sayılarında inanılmaz bir artış olduğu gözlemleniyor. Sadece Mart ayında web sitesinin trafiği yüzde 150 artmış ve platforma tam 6 milyon öğrenci eklenmiş. Hindistan nüfusunu göz önünde bulundursak da bu inanılmaz bir rakam. Aynı zamanda platformda öğrencileri bizdeki KPSS benzeri devlet sınavlarına hazırlayan modüllerden tutun özel uzmanlık alanlarına varan çok geniş bir içerik seti bulunuyor.

Byju’s son olarak uygulamasında İngilizce aksanını geliştirmeye yönelik yatırımlar yapmış ve farklı eğitim sistemlerine adapte olmaya çalışmıştı. Bu da girişimin artık sadece Hindistan'a yönelik değil, uluslararası sahneye açılma hedefine işaret ediyor. Son açıklanan rakamlara göre girişim, geçtiğimiz yıl 35 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip ve bunlardan 2.4 milyon adedi ücret ödeyen müşteriler kategorisinde yer aldığını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.