Craash: Hikayeler tarzında tanışma ve sohbet uygulaması

Hikayeler formatını tanışma ve sohbet uygulamasına dönüştüren Craash, tek bir fotoğraf üzerinden kullanıcıların yeni kişilerle sohbet etmesini sağlıyor.
Craash: Hikayeler tarzında tanışma ve sohbet uygulaması

Son dönemde Covid-19 salgını sebebiyle evlerine kapanan kullanıcılar ve sosyalleşmek için sohbet ve tanışma uygulamalarına rağbet göstermeye başladı. Bununla birlikte yeni girişimler de pazarda yavaş yavaş yerini alıyor. Instagram'ın en sevilen özelliği Hikayeler'den yola çıkan Craash de bunlardan biri. Kurucu ortaklar Erdal Kaplanseren ve A. Kıvanç Tanrıkulu'nun bir süredir üzerinde çalıştığı Craash, birbirinden farklı özellikleriyle dikkat çekiyor. 

Kullanıcıların tek bir hikaye paylaşarak, profil oluşturmadan yeni insanlarla tanışmasını sağlayan Craash, aynı zamanda bir sohbet uygulaması. Özellikle 17 yaş üzeri kullanıcılara hitap eden Craash'ta profil oluşturma ya da kişisel bilgileri paylaşma zorunluluğu bulunmadığını da belirtelim. Böylece Hikaye formatının anlık ve geçici yapısı tüm uygulamada korunmuş oluyor. 

Uygulamada paylaşılan fotoğraf sadece 1 saat yayında kalıyor. Bu sayede kullanıcılar karşılıklı olarak birbirlerini beğendiklerinde eşleşerek ya da uygulamanın tabiriyle “Craash olarak”  sohbet edebiliyor. Kullanıcıların dilediği takdirde farklı fotoğraflar paylaşabileceklerini de ekleyelim. 

Eğer kullanıcılar, sohbeti 1 saatlik sürenin dışına taşımak istemiyorsa, yeni bir paylaşım yapana kadar Craash’te görünmüyorlar. Aynı şekilde kullanıcıların, son fotoğrafını paylaşım ekranında tekrar yayına alarak veya kamerayla yeni bir fotoğraf çekerek yeni insanlarla eşleşebildiğini de belirtelim. Uygulamanın Geçici formatı eşleşme ve sohbet geçmişinde de kendini gösteriyor. Kullanıcılar, yeni fotoğraf eklediğinde eski eşleşme ve sohbetler siliniyor.

Uygulamada profil bilgileri doldurma zorunluluğunun olmaması gerçekten bir tanışma ve sohbet ugyulaması için ideal. Bu sayede kullanıcılar  kişisel bilgilerin herhangi biri tarafından görülmediğinden tam olarak emin oluyor. 

Bu arada 1 saatlik konuşma sınırını aşmak isteyen kullanıcıların, yeni paylaşımda bulunarak tekrar eşleşmek için görüştüğü kişiyi bulabildiğini belirtelim. İletişimde zaman kaybetmek istemeyen kullanıcılar ise 1 saatlik görüşme sırasında herhangi bir iletişim bilgisini sadece sohbet ettiği kişiyle paylaşabiliyor.

Yüksek güvenlik moderasyonu

Craash'in, hassas içeriklere müdahale konusunda dikkatli davrandığını da belirtmekte fayda var. Müstehcenlik, şiddet ve suç unsuru içeren paylaşımlar uygulamadan silinerek paylaşımı yapan kişinin hesabı kapatılıyor. Başkalarının fotoğraflarını kullanan kişiler için de benzer bir işlem uygulanıyor.

Kullanıcılar, rahatsızlık duydukları paylaşımları, paylaşımların üzerinde yer alan “şikayet et” butonunu kullanarak Craash yöneticilerine kolayca bildirebiliyor. Şikayetleri titizlikle inceleyen yöneticiler, sakıncalı olduğunu tespit ettikleri içerikleri anında kaldırıyor.

Uygulamaya bir şans vermek isteyenler, Android ve iOS uygulama mağazalarından Craash'i indirebilir. Uygulamaya ait Craash Blog'da yer alan içeriklere göz atarak  nasıl fotoğraflar paylaşarak uzun vadede popülaritenizi arttırabileceğinize öğrenebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.