Küçük işletmeler için bankacılık girişimi Wise 5.7 milyon dolar yatırım aldı

Sadece küçük işletmelere yönelik olarak hizmet vermeye yönelik olarak ortaya çıkan dijital banka Wise, 5.7 milyon dolarlık tohum yatırımı aldığını duyurdu.
Küçük işletmeler için bankacılık girişimi Wise 5.7 milyon dolar yatırım aldı

Küçük işletmelerin bankacılık ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla yolan çıkan dijital bankacılık girişimi Wise, tohum yatırım aldığını duyurdu. Base10 Partners'ın öncülük ettiği tohum yatırım turuna Abstract Ventures, Backend Capital, The Fund, Two Culture Capital ve bununla birlikte Michael Vaughan, Jonathan Weiner, Lawrence Chu, Inaki Berenguer gibi melek yatırımcılar da katkıda bulundu.

California merkezli fintech girişimi, modern işletmelere ihtiyacı olan hizmeti dijital ortamda vermeyi hedefliyor. Özellikle banka nezdinde ve fiziksel şubelerde kendilerine şans bulamayan küçük işletmeciler, kendilerine dijital kanal aracılığıyla ciddi bir banka muhatabı bulacak. Kısacası Wise, sadece küçük işletmelere ve KOBİ'lere hizmet verecek bir girişim olarak kendisini konumlandırıyor.

Wise'ın kurucu ortağı ve CEO'su Arjun Thyagarajan, müşterilerine modern bir bankacılık deneyimi hazırladıklarını, müşterilerinin kazandıkları paraya erişimi kolaylaştırmayı ve ihtiyaçlarını karşılamayı vaat ediyor. Arjun Thyagarajan bu deneyimi tamamen şube bağımsız olarak tasarladıklarının altını çiziyor. Kısacası bu bankanın hiçbir şubesi bulunmayacak.

Aralık 2018'de kurulan Wise girişimi, Techstars NYC programına katılmıştı. Müşteri sayısı hali hazırdan 1000'i aşan Wise'ın müşterilerinin genellikle 2 ile 10 arasında çalışanı bulunuyor. Wise ile çalışan müşterilerin iş hacimleri ise 500 bin dolar ile 5 milyon dolar arasında. Bununla birlikte Wise, BBVA USA ile bir anlaşmaya gitmiş ve müşterilerine aynı zamanda FDIC sigortası sağlıyor ve 250 bin dolara kadar para koruması sağlıyor. 

Wise bunun yanı sıra Shopify ve Stripe ile de önemli işbirliklerine imza atmış. Embedded banking olarak adlandırılan sistem, Wise müşterilerinin Shopify gelirlerine direkt olarak erişim sağlayabilmesini sağlıyor. Mesela Shopify aracılığıyla e-ticaret yapan küçük işletmeler, satış yapmalarının ardından paralarını hesabında direkt olarak görebiliyor. Aynı şekilde işletmeler Wise uygulaması üzerinden de satışlarını takip edebiliyor ve finansallar yerine sadece yapacakları işe odaklanma imkanı buluyor.

Wise aldığı tohum yatırımla büyüme peşindeyken, yatırımla birlikte şirkete yaptığı yeni bir transferi de duyurdu. Yapılan açıklamalara göre, daha önce American Express ve Visa'da küçük işletmelerden sorumlu genel müdür olarak görev yapan Raghav Lal, şirkete başkan olarak katıldı. Wise'ın bundan sonraki dönemde yeni işe alımlarla büyümesi ve müşteri tabanını genişletmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.