Apple ve Google iş birliği ile geliştirilen COVID-19 izleme sistemi API geliştiricilerin kullanıma sunuldu

Paylaşılan bilgilere göre Apple ve Google iş birliği ile geliştirilen COVID-19 izleme sistemi API'ının ilk versiyonu seçkin bir geliştirici grubu için kullanımına sunuldu.
Apple ve Google iş birliği ile geliştirilen COVID-19 izleme sistemi API geliştiricilerin kullanıma sunuldu

Geçtiğimiz haftalarda Apple ve Google'ın Corona virüs salgını için bir takip sistemi üzerinde çalıştığını ve sistemin nasıl çalışacağı ile ilgili detayları sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre Apple ve Google iş birliği ile geliştirilen COVID-19 izleme sistemi API'ının ilk versiyonu seçkin bir geliştirici grubu için kullanımına sunuldu.

Şu an için kullanıma sunulan izleme API'ının sadece geliştirici odaklı olarak sunulan bir ürün olduğunu belirtelim. Apple ve Google'ın şu an için temel amacı ise söz konusu API ile birlikte sağlık kurumları için izleme odaklı sistem ve bildirim uygulamaları geliştiren geliştiricilerden geri bildirimler almak.

Hatırlamak gerekirse söz konusu projenin ilk kısmının Mayıs ayının ortasında tamamlanması beklendiğini sizlere atarmıştık. Geçtiğimiz hafta ise API'ın ilk versiyonunun kısa zaman sonra yayınlanacağı duyurulmuştu. Apple ve Google tarafından yapılan bir açıklamaya göre ise söz konusu izleme API'ı şu an için sadece küresel halk sağlığı otoriteleri adına çalışan seçkin bir geliştirici grubu tarafından erişilebilir durumda.

Geliştiricilerden geri bildirimler toplamak ve test yapmak adına API'ın ilk versiyonunu az sayıdaki geliştirici için kullanıma sunan Apple ve Google, izleme API'ının ilk versiyonunu ise önceden de planlandığı gibi Mayıs ayının ortasında kullanıma sunacak. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.