Ücretli kullanıcı sayısı 130 milyona ulaşan Spotify'ın gelirleri yüzde 22 arttı

Spotify'ın bugün açıkladığı ilk çeyrek raporuna göre platformun ücretli kullanıcı sayısı yüzde 31 artışla 130 milyona ulaştı.
Ücretli kullanıcı sayısı 130 milyona ulaşan Spotify'ın gelirleri yüzde 22 arttı

Spotify'ın bugün açıkladığı ilk çeyrek raporuna göre platformun ücretli kullanıcı sayısı yüzde 31 artışla 130 milyona ulaştı. Spotify'ın ücretli kullanıcılarının sayısında yaşanan değişim gelirlerini de etkiledi. Dijital müzik platformunun gelirleri yüzde 22 artış gösterirken, hisseleri de yüzde 2 oranında değer kazandı.

Bu dönemde şirketin gelirleri ise 1,51 milyar eurodan 1,85 milyar euroya yükseldi. Spotify, ikinci çeyrek için ise 133 milyon ila 138 milyon arasında premium abonelik bekliyor. 10 yıl önce hayata geçirilen ve piyasada ciddi rakipleri bulunan Spotify, ücretli üyeliklerden ve bedava üyeliklerde gösterdiği reklamlardan gelir elde ediyor. 

Tüm hayatımızı etkisi altına alan corona virüs salgını, her ne kadar canlı müzik sektörünü etkilemiş olsa da Spotify'ın açıkladığı rakamlar dijital müzik sektörünün salgından pek de olumsuz etkilenmediğini gösteriyor. Sonuçlara baktığımızda evde kalmaların artmasının dijitalin yükselişi anlamına geldiğini söyleyebiliriz. Zira dijital yayıncılık platformu Netflix de geçtiğimiz günlerde 16 milyon yeni kullanıcı kazandığını açıklamıştı. Bu yeni kazanım da Netflix'in pandemi döneminde dünyanın en önemli hizmetlerinden biri haline gelmesine yardımcı oldu. Anlaşılan benzer bir kazancı Spotify da yakaladı.

Gelirlerin ve kullanıcı sayısının artmasının yanı sıra Spotify ekibi son yedi haftadır uzaktan çalışıyor ve bazı teknoloji şirketlerinin aksine şirkette şu ana kadar herhangi bir işten çıkarma yaşanmadı. Ancak Spotify, 2020'nin geri kalanında işe alımları yüzde 30 oranında azaltacağını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.