Gölge mağazaları devreye alan Migros Sanal Market kapasitesini 5 kat artırdı

Migros, alışveriş merkezlerinde yer alan büyük ölçekli belirli mağazalarını, sadece Migros Sanal Market hizmeti veren gölge mağazalara (dark store) dönüştürdü.
Gölge mağazaları devreye alan Migros Sanal Market kapasitesini 5 kat artırdı

Migros, corona virüs salgını ile son dönemde artan taleplere daha hızlı ve kesintisiz cevap verebilmek için yeni bir çalışma modelini devreye aldı. Alışveriş merkezlerinde yer alan büyük ölçekli belirli mağazalarını, sadece Migros Sanal Market hizmeti veren gölge mağazalara (dark store) dönüştürdü. Açıklanan rakamlara göre fiziksel ve online satışı birlikte gerçekleştiren mağazalara kıyasla, gölge mağazalarla Migros Sanal Market hizmet kapasitesini 5 kat artırdı.

Migros, ilk kez geçtiğimiz sene Ataşehir’de hayata geçirdiği gölge mağaza (dark store) sistemini alışveriş merkezlerinin kapanması ile talebin azaldığı büyük ölçekli belirli mağazalarında devreye alarak yeni bir iş modeli uygulamaya başladı. Migros, belirli mağazalarını sadece Migros Sanal Market hizmeti verecek şekilde gölge mağazaya dönüştüren bu uygulamayla 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkamaması sebebiyle, online kanallara yönelik yaşanan yoğun talebe kesintisiz ve daha hızlı çözüm sunmayı amaçlıyor.

Migros Ticaret A.Ş. Büyük Mağazacılık, Toptan ve E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bartın, Migros Sanal Market ile hizmet verdikleri il sayısını 76’ya, mağaza sayısını ise son 1,5 ayda iki katına çıkardıklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl başlattıkları gölge mağaza uygulamasından yola çıkarak devreye alınan uygulama ile içinden geçtiğimiz bu dönemde online operasyonlarının kapasitesini ve operasyonel verimliliği de artırdıklarını sözlerine ekledi. 

Şu anda yalnızca İstanbul’da belirli alışveriş merkezi mağazalarında uygulanan sistem, ilerleyen dönemde İzmir ve Ankara’daki ek mağazalarla genişletilecek. Sağlık Bakanlığı’nın yönlendirmeleri doğrultusunda tüm hijyen ve sosyal mesafe tedbirlerini bu mağazalarında da uygulayan Migros’un gölge mağazalarında, çalışanların sağlığını düzenli kontrol etmek üzere işyeri hekimi ve iş sağlığı güvenliği uzmanları da görev yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.