Türkiye İş Bankası, R3 Blockchain Birliği’ne katıldı

R3, globalde kamu ve özel sektörden 300’den fazla katılımcının bulunduğu geniş bir ekosistem üzerinde çalışmalarını yürütüyor ve kurumsal ölçekte blockchain yazılımları geliştiriyor.
Türkiye İş Bankası, R3 Blockchain Birliği’ne katıldı

Türkiye İş Bankası, 30 Mart 2020 tarihinde blockchain platformu R3’ün Corda platformuna üye olduğunu açıkladı. Böylelikle Türkiye İş Bankası, R3 Blockchain Birliği’ne katılan ilk Türk bankası oldu diyebiliriz.

R3, globalde kamu ve özel sektörden 300’den fazla katılımcının bulunduğu geniş bir ekosistem üzerinde çalışmalarını yürütüyor ve kurumsal ölçekte blockchain yazılımları geliştiriyor. R3, hali hazırda finans, sendikasyon kredileri, ticaret finansı, sigorta, emlak, tedarik zinciri ve daha birçok alanda blockchain teknolojisi kullanarak projeler üretiyor.

Şirket, Corda ismini verdiği blockchain platformu ile iş birliği ortamı yaratıyor ve böylelikle üyelerin blockchain tabanlı uygulamalar geliştirmesine yardımcı oluyor. Corda'nın ilk sürümü 2016 yılında yayınlandı. Açık kaynaklı blockchain yazılımı Corda'nın ticari versiyonu Corda Enterprise ise geçtiğimiz yıl yayına alındı.

Türkiye İş Bankası'nın da globalde bu denli faaliyet gösteren bir platforma üye olması ciddi anlamda kayda değer bir gelişme. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen konuyla ilgili olarak, blockchain teknolojisini güvenlik, hız ve operasyonel verimliliği artırma potansiyeli nedeniyle finans sektörünün ve bankacılığın geleceğini şekillendirecek, yeni bir iş modeli olarak gördüklerini söylüyor.

R3’ün küresel blockchain ağına katılmaktan büyük heyecan duyduklarını belirten Sezen, bu platformun bir üyesi olarak, R3’ün Corda platformu üzerinde yürütülen 100’den fazla projeyi yakından inceleme ve R3 üye ağında bulunan 300’den fazla paydaş ile iş birliği ve fikir alışverişi yapma avantajlarından faydalanacaklarını da sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.