Google Meet'e günlük 3 milyon yeni kullanıcı ekleniyor

Google CEO'su Sundar Pichai, şirketin ilk çeyrek gelirlerini açıklarken, Google'ın video konferans uygulaması Meet'in günde yaklaşık 3 milyon kullanıcı eklediğini duyurdu.
Google Meet'e günlük 3 milyon yeni kullanıcı ekleniyor

Geçtiğimiz haftalarda, Google Meet'in özelliklerinin Gmail entegrasyonu ile artacağı haberini sizlerle paylaşmıştık. Son açıklanan verilere baktığımızda artanın sadece platformun özelliklerinin olmadığını, Google Meet'in günlük kullanıcı sayısında da ciddi bir artış olduğunu görüyoruz. 

Google CEO'su Sundar Pichai, şirketin ilk çeyrek gelirlerini açıklarken, Google'ın video konferans uygulaması Meet'in günde yaklaşık 3 milyon kullanıcı eklediğini duyurdu. Bu da bir ay öncesine göre yaklaşık 1 milyon yeni kullanıcı eklendiği anlamına geliyor. Bu sayının artması her ne kadar corona virüs salgını ile alakalı olsa da aslında Gmail entegrasyonu bu noktada önemli bir kullanıcı kapısı oluşturuyor. Zira milyonlarca Gmail kullanıcısı bir süredir, uygulamayı açtıklarında sol taraftaki Meet uygulaması ile karşılaşıyorlar ve bu da kullanıcı sayısının artmasında önemli bir rol oynuyor.

Meet'e eklenen yeni özellikler

Sundar Pichai, ocak ayından bu yana Meet'in kullanıcı sayısının 30 kat arttığını söylüyor. Bu artışın yanı sıra Google, Zoom'a benzer bir galeri görünümü ve arka plan gürültüsü iptali de dahil olmak üzere Zoom ve Microsoft Teams gibi rakiplerle daha iyi rekabet edebilmek için Meet'e yeni özellikler ekliyor. Ancak Meet'in günlük 100 milyon kullanıcısı varken Zoom'un günlük 300 milyon kullanıcısı bulunuyor. Şirket, arada farkı tersine çevirmek için ciddi anlamda çaba gösteriyor.

Alphabet 6,8 milyar dolar kar elde etti

Meet'in kullanıcı sayısı artış gösterirken Google'ın ana şirketi Alphabet de 2020 yılının ilk mali çeyreği için 41,2 milyar dolar gelir elde ederek 6,8 milyar dolar kar elde ettiğini bildirdi. Google'ın G Suite'i içeren bulut bilişim bölümü ise 2019'un ilk çeyreğine göre yüzde 55 artışla 2.8 milyar dolar kazandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.