Philips, ilk mağazasını online'da açtı

Philips Türkiye'nin online satış mağazası açıldı. Bu ay itibarıyla faaliyete geçen platform, kullanım kolaylığı ve kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimiyle tüketicilerin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.
Philips, ilk mağazasını online'da açtı

Gönüllü karantina uygulaması bugünlerde 40'ını çıkardı. "Evde kal" çağrısına uyan birçok kişi haftalardır evde... Bu durum eğitim, iş ve alışveriş alışkanlıkları 'zorunlu' olarak değiştirdi. İnsanların evde kalması ile birlikte değişen ihtiyaçları ve evlerindeki hayatı iyileştirebilecek ürün ve çözümleri ön plana çıkarmaya başladı. Bu durumda birçok şirketi e-ticarete yönlendirdi ya da buradaki etkinliklerini artırmak için yatırım yapmaya tetikledi.  2019'un ilk çeyreğinde 1,4 milyar liraya ulaşan küçük ev aletleri sektörünün önde gelen oyuncularından biri olan Philips de bu eğilimden etkilendi. Bu ay online satış mağazasını açtı.

Aslında 90 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren şirketin bu hareketi, diğer rakiplerine göre geç kalınmış bir olarak görülse de Philips'in tüketicilerle tedarikçiler aracılığıyla buluştuğunu unutmamak gerekiyor. Şirket, aslında tam olarak ilk defa kendi hedef kitlesiyle birebir iletişimde olabilecek. 

"Philips Kişisel Sağlık Birimi Orta Doğu ve Türkiye Pazarlama Direktörü Sibel Yıldız, "Kişiselleştirilmiş bir hizmet ve kullanım kolaylığı arayan tüketicilerimizin hayatlarına dokunan çözümler sunmaya özen gösteriyoruz" diyerek bu hareketin temelinde yatan amacı açıklıyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: 

Tüketicilerimizle etkileşimde bulunduğumuz alanlarda uzun süredir topladığımız geri bildirimler mevcuttu, tüm bunları analiz ederek onlara en iyi hizmeti sunmak üzere bir platform hazırladık. Bazı platformlarda müşterilerimizin alışveriş deneyimlerini değerlendirmek ve şekillendirmek için çeşitli çalışmalar yaptık. Anketler, özel araştırmalar, dijital ortamda topladığımız veriler, çağrı merkezine gelen geri bildirimler üzerine müşteri memnuniyetine odaklanarak bir deneyim sunmak için yola çıktık. 

Kişisel sağlık ve anne-bebek ürünleri

Online satış sitesinde Philips'in tüm ürünleri yok. Philips Kişisel Sağlık kategorisi dahilinde ürünler ile birlikte kadın erkek ve diş bakımı ürünlerinin yanı sıra anne-bebek sağlığı üzerine çözümler sunan Philips Avent ürünleri de online mağaza içinde satışı olan ürünler

Mağazası olmayan markanın online iadesi nasıl gerçekleşecek?

Online deposu İstanbul Tuzla'da yer alan e-ticaret sitesine ürün iadesi yapmak isteyen tüketicilerin 0850 2227445 numaralı Tüketici Danışma Merkezi’ne ulaşması gerekiyor. İşleme alınan iade talebi sonrasında tüketiciler anlaşmalı kargo firmasını arayarak, ürünleri ücretsiz olarak evlerinden teslim ediliyor.

Ortak altyapı ve sistemler kullanılıyor

Philips online mağaza, Türkiye’deki teknik ekibin global ekiple ortak çalışması sonucunda ortaya çıkarıldığını ve mevcut web sitesine entegre edildiğini anlatıyor. Yani Philips’in online satışının aktif olduğu diğer ülkelerdeki altyapı Türkiye’ye uyarlanmış.

Bu yüzden neredeyse bütün dünyada ortak altyapı ve sistemleri kullandığı için tüketicilere benzer bir hizmet ve deneyim sunuyor. Yıldız bu konuda şöyle konuşuyor:

Yalnızca teknik altyapı değil, satış ve pazarlama anlamında da Royal Philips bünyesinde ortak bir Online Mağaza stratejisi belirleniyor. Bunun yanında her ülkenin kendi dinamiklerine paralel olarak, birtakım ürün ve hizmetlerde farklılaşma olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak tüketicilerle direk iletişim kurabildiğimiz ve satış yapabildiğimiz shop kanalı büyüme trendi gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.