İki Türk girişimcinin San Francisco'da kurduğu Monday Hero, 9.3 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Nazlı Temurtaş ve Burcu Geneci tarafından 2019 yılında kurulan Monday Hero, hem mobil uygulama ve oyun projeleri olan hem de melek yatırımcı Can Aksoy’dan 9.3 milyon TL değerleme ile tohum yatırım aldığını açıkladı.
İki Türk girişimcinin San Francisco'da kurduğu Monday Hero, 9.3 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Tasarım dokümanlarını otomatik olarak native kodlara çeviren bir yazılım geliştirme aracı Monday Hero'dan daha önce sizlere detaylı bilgi vermiştik. Şimdiyse Nazlı Temurtaş ve Burcu Geneci tarafından 2019 yılında kurulan Monday Hero, hem mobil uygulama ve oyun projeleri olan hem de melek yatırımcı Can Aksoy’dan 9.3 milyon TL değerleme ile tohum yatırım aldığını açıkladı.

Mobil yazılımcılar ve yazılım şirketleri için çözümler geliştiren Monday Hero, mobil uygulamalar için hazırlanan tasarımları otomatik olarak koda çevirerek, yazılım geliştirme sürecini kısaltan bir yazılım geliştirici platformu sunuyor. Saas olarak hizmet veren Monday Hero’nun freemium modeline sahip olduğunu da belirtelim.

Kullanıcılar ilk projelerini ücretsiz olarak oluşturup platformu tüm özellikleriyle kullanabiliyorlar. Monday Hero, Sketch dökümanları ile birlikte çalışıyor ve tasarımcıların Sketch plugin aracılığıyla Monday Hero platformuna ekranları yüklenmesine ve yazılımcıların ise yüklenen tasarımlar üzerinde düzenleme yapıp ardından native kodları proje olarak alabilmelerine olanak sağlıyor. Monday Hero, iOS projeler için Swift kodları ve storyboard görsel tasarım dosyalarını oluşturuyor ve tüm ekran kodlarını içeren Xcode projesi üretebiliyor. Ayrıca Android platform için Kotlin dili ve xml görsel tasarım dosyalarına destek verdiklerini söylemekte fayda var.

Monday Hero, şu anda iOS kullanıcılarına hizmet veriyor, Android kullanıcıları için ise kapalı beta sürecini başlattı. Monday Hero'nun kurucu ortağı ve CTO'su Burcu Geneci, global bir sorun olan geliştiricilerin ön yüz kodlamada geçirdikleri zamanı onlara geri kazandıran bir girişim olduklarını, ABD ve Türkiye’nin yanı sıra, İngiltere ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinden ve toplamda ise 11 farklı ülkeden kullanıcılarının olduğunu belirtti. Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Nazlı Temurtaş ise kısa zamanda ABD ve İngiltere pazarında kalıcı stratejilerle daha fazla yayılmayı ve platforma cross-platform desteklerini de katarak Monday Hero'yu daha fazla firma ve yazılımcıya ulaştırmayı hedeflediklerini söylüyor.

Can Aksoy ise Monday Hero'nun kodlama süreçlerini hızlandırarak yazılımcıların daha kaliteli ürünler ortaya çıkarmaya odaklanmalarını sağlayacağının altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.