Facebook Gaming mobil cihazlardaki Twitch olabilir mi?

Evde geçirilen zaman artarken oyun oynama ve video platformlarının izleme süresi artıyor. Facebook da erkene çektiği Facebook Gaming lansmanı ile değişen alışkanlıklarla payını yükseltmeyi planlıyor.
Facebook Gaming mobil cihazlardaki Twitch olabilir mi?

Facebook'un yakın zamanda erken lansmanını yaptığı Tournaments, oyun geliştiriciler için hazırladığı Level Up ve mobil oyun uygulaması ile kendi kullanıcıları arasındaki oyun içeriğinin daha yoğun kullanılmasını planlıyor. Salgın süresinde platformun kullanımının arttığını belirten Facebook yöneticileri Gaming tarafında yapılan yeniliklerin için kullanıcı ilgisininin arttığı bir zamanda doğru bir hamle olarak görmekte. Salgın zamanında edinilen bazı alışkanlıkların kalıcı olabileceği tartışıldığını düşündüğümüzde rekabeti yüksek online oyun pazarında Facebook'un ilerleyen dönemlerde öne çıkacağını söyleyebiliriz. 

Facebook Gaming ile Twitch, YouTube ve Mixer'a rakip olan uygulama aslında sosyal ağdaki Gaming sekmesinin - şimdilik - Android kullanıcılarıyla buluşan versiyonu. Herhangi bir reklamın da alınmayacağı aplikasyonda yeni oyunların tanıtılması Facebook Gaming ile yapılan iş birlikleriyle mümkün olacak. Bu durum aslında Level Up ile geliştiriciler, Tournaments ile de oyuncular arasında oluşturulan ekosistemin bir uzantısının parçası - herhangi bir üçüncü parti reklama gerek duymadan hem oyun geliştiricilerin pazarlama bütçelerine katkıda bulunmak hem de oyuncuları yeni oyunlarla buluşturmak için faydalı bir zemin olacağa benziyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.