İlaç taşımacılığı için akıllı konteyner üreten SkyCell, 62 milyon dolar yatırım aldı

İlaç taşımacılığı için akıllı konteyner üreten İsviçre merkezli girişim SkyCell, MVM Partners'ın liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 62 milyon dolar yatırım aldı.
İlaç taşımacılığı için akıllı konteyner üreten SkyCell, 62 milyon dolar yatırım aldı

İlaç taşımacılığı için akıllı konteyner üreten İsviçre merkezli girişim SkyCell, MVM Partners'ın liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 62 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer isimler Swiss Entrepreneurs Fund ve BCGE Bank olarak açıklandı. 

SkyCell, yeni yatırımın özellikle ABD ve Asya'ya odaklanarak SkyCell'in küresel kapsamda büyümesi için kullanılacağını söyledi. Şirket, daha fazla ilaç şirketinin hayati tedarik zincirlerini korumasına ihtiyaç duyduğundan, globalde sağlık endişeleriyle ilgili ivmeyi takip ettiğini ve ilk çeyrek gelirlerini bir önceki yıla göre üç kat artırdığını söyledi. Dünyada en çok satan 50 ilacın 30'unun sıcaklığa duyarlı olmasının SkyCell için büyük bir fırsat yarattığını söylemek mümkün. 

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, SkyCell'in müşterilerinin birçoğu COVID-19 ilaçları üzerinde çalışıyor. Şu anda aşı geliştiren 6 şirketten 4'ünün SkyCell'in müşterisi olduğunu da belirtelim. Kısa bir zaman sonra ilaçlar üretilir ve bu ilaçların ülkeden ülkeye taşınması gerekirse, ki bu muhakkak gerçekleşecektir, SkyCell'in akıllı konteynerları bu konuda şirketlere yardımcı olacak. Çünkü SkyCell, 60 santigrat dereceye kadar yüksek veya 10 santigrat dereceye kadar düşük sıcaklıklara dayanabilen ve hareketleri izlenebilen konteynerlar geliştiriyor. Böylelikle ilaçlar bir noktadan diğerine daha güvenli bir şekilde ulaşıyor.

Son yatırım turunda 62 milyon dolar toplayan SkyCell değerlemesini açıklamıyor, ancak kaynaklar şirketin değerlemesinin yüz milyonlarca dolar olduğunu belirtiyor. Zira şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 98 milyon dolara ulaştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.