WhatsApp'ın yeni kısıtlaması, viral mesajların iletilmesini yüzde 70 azalttı

WhatsApp'tan iletilen viral mesajların yayılması, bir önceki aya kıyasla yüzde 70 oranında düştü.
WhatsApp'ın yeni kısıtlaması, viral mesajların iletilmesini yüzde 70 azalttı

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp'ın Covid-19 salıgını döneminde dezenformasyonla mücadele etmek için, mesajlerın iletilme sayısına kısıtlama getirdiğini aktarmıştık. Şirket, bugün yaptığı bir açıklama ile WhatsApp'tan iletilen viral mesajların yayılmasını bir önceki aya kıyasla yüzde 70 oranında düşürdüklerini duyurdu. 

7 Nisan'da yayına alınan yeni özellikle birlikte WhatsApp kullanıcıları, kendilerine sıklıkla iletilen mesajları tek bir seferde yalnızca bir kişiye ya da bir gruba gönderebiliyordu. Şirket bu kısıtlamayı getiremeden önce mesajlar tek bir sefer 5 kişi ya da gruba gönderilebiliyordu. 

Aslına bakarsanız bu kısıtlama, uygulamaya ilk olarak 2018 yılında getirildi. WhatsApp, kullanıcıların tek bir seferde 5'ten fazla kişi ya da gruba göndermesini engelledi. Nisan başında yeni kısıtlamayı duyuran şirket, son iki yıldır uygulamada mesaj iletme oranının küresel olarak yüzde 25 düştüğünü de belirtmişti.  

Bir WhatsApp yetkilisi ksııtlamayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bu değişiklik, WhatsApp'ın kişisel ve özel görüşmeler için bir yer açmasına yardımcı oluyor. WhatsApp, viral mesajlarla başa çıkmak için üzerine düşeni yapıyor.

WhatsApp, Nisan ayının başında kullanıcıların şirkete, kendilerini bunalmış hissedebileceklerini ve dezenformasyona katkıda bulunabileceklerini söylediğini açıklamıştı. Aynı şekilde şirket son haftalarda mesaj iletme oranında da dikkate değer bir artış yaşandığını söylemişti. Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda Hindistan'daki bir kaç kullanıcının Covid-19 ile savaşan tedaviler bulunduğu yönünde mesajlar paylaştığını hatırlatalım.

Görünen o ki; alınan kısıtlama önlemi, şu an için dezenformasyonun yayılımını azaltmaya başladı. Bunda, WhatsApp'ın ana şirketi Facebook'un Covid-19 salgını süresince Dünya Sağlık Örgütü ve devletlere yardımcı olmak için attığı adımların da etkisi var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.