Temasek, bitki bazlı et üreticisi Growthwell'e 8 milyon dolar yatırım yaptı

Bitki bazlı et üreticisi Growthwell, Singapur merkezli Temasek liderliğindeki yeni yatırım turunda 8 milyon dolar yatırım aldı.
Temasek, bitki bazlı et üreticisi Growthwell'e 8 milyon dolar yatırım yaptı

Bitki bazlı et üreticisi Growthwell, Singapur merkezli Temasek liderliğindeki yeni yatırım turunda 8 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer isimler DSG Consumer Partners, Insignia Ventures Partners, Genesis Ventures, Brandify ve melek yatırımcı Koh Boon Hwee olarak açıklandı. Yeni yatırım, Temasek'in bu alandaki ilk yatırımı değil. Şirket daha önce Impossible Foods'a da yatırım yapmıştı.

Growthwell, aldığı yeni yatırımla Singapur'da 2021 yılına kadar tamamlanması hedeflenen Ar-Ge ve üretime odaklanmış uçtan uca teknoloji merkezi kurmayı planlıyor. Kurulacak olan bu tesis, bitki esaslı et ürünleri üretimine odaklanacak. Growthwell ayrıca, gıda teknolojisi şirketi ChickP'ye yatırım yapmayı ve girişimin ​​teknolojisini kullanarak protein bazlı deniz ürünleri üretmeyi de hedefliyor. Growthwell bu kapsamda, alerjen, gluten, laktoz ve hormon içermeyen ChickP Squid, ChickP Crab Patty ve ChickP Shrimp isimlerinde nohut protein bazlı deniz ürünleri üretecek.

Yatırımın bir kısmı ise Growthwell'in dağıtım ağlarının ve tedarik zincirinin Çin ve Avustralya gibi ülkelere genişletilmesi için kullanılacak.

Growthwell, 1989'dan beri Güneydoğu Asya pazarı için vejetaryen gıda ürünleri üretiyor. Aynı zamanda Singapur'da birkaç vejetaryen restoranın işletmesi de Growthwell'e ait. 

Son dönemde bitki bazlı et üretimi pazarının yeni oyuncular kazanarak güçlendiğini söyleyebiliriz. Zira 200 milyar dolarlık bu sektörün Beyond Meat ve Impossible Foods gibi birçok bilinen oyuncusu var. Bitki bazlı üretim yapan şirketlere buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.