İnteraktif video eğitim platformu GmPly, pandemi sürecinde eğitimcileri online’a taşıyor

Ücretsiz interaktif video eğitim platformunu yayına alan GmPly, yeni bir iş modeliyle de karşımızda.
İnteraktif video eğitim platformu GmPly, pandemi sürecinde eğitimcileri online’a taşıyor

İnteraktif video eğitim platformu GmPly, pandemi sürecinde sınıf eğitimleri iptal olan eğitimcilerin kendilerini online’a taşımasına yardımcı oluyor. Bu kapsamda ücretsiz interaktif video eğitim platformunu yayına alan GmPly, yeni bir iş modeliyle de karşımıza çıkıyor.

Pandemi nedeniyle Türkiye’deki şirketlerin yüzde 44’ü evden çalışmaya geçerken, planlanmış sınıf eğitimleri de iptal edildi. Salgın sürecinin 2021'e kadar devam edeceği paylaşılan bigliler arasında. Bu durum da eğitim şirketlerinin ve bağımsız eğitmenlerin ciddi anlamda bir gelir kaybı yaşayacağını söyleyebiliriz. 

Aslında Webinarlar ile bu eksiklik kapatılmaya çalışılıyor. Ancak bu sefer de internet altyapısı, eğitim esnasında  ölçümleme yapılamaması, eğitim tekrarının güç olması gibi problemlerle karşılaşılıyor. Bunun yanı sıra eğitmen açısından da aynı anda sadece bir eğitim verilebilmesi,  gelirlerde ciddi bir düşüş yaratıyor. 

İnteraktif video eğitim platformu GmPly ise platformda bulunan Socar, Tavuk Dünyası, Philip Morris, Anadolu Efes, Boyner, Denizbank, Vodafone, AXA Sigorta, Evyap, Anadolu Sigorta, Atasun Optik, Gap İnşaat, Arzum Ev Aletleri, British American Tobacco, Amerikan Kolejleri, Siemens, Sushico, Maxion, T-Bank gibi müşterileri ve 92 bin  kullanıcı lisansı ile Türkiye’de pazar lideri konumunda.

GmPly, Covid-19 salgınından olumsuz etkilenen eğitim şirketleri ve bağımsız eğitmenleri desteklemek için kendi interaktif videolarını kendilerinin oluşturabilecekleri altyapıyı yayına aldı Bununla birlikte şirket, eğitmenlerin bunu kendi müşterilerine online interaktif video eğitimi olarak satabilecekleri iş modelini devreye aldı.

Bu arada ücretsiz olarak sunulan interaktif video hazırlama olanağından sadece eğitim şirketleri ve bağımsız eğitmenlerin faydalanabildiğini belirtelim. Geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir video ile bu yeni gelişmenin ön duyurusunu yapan GmPly platformuna 2 hafta içerisinde 14 yeni eğitmen tarafından başvuru aldı. Bu sayının hızla artış gösterdiğini eklemekte de fayda var. Kendisini interaktif video ile dijitale taşımak isteyen eğitim şirketi veya eğitmenlerin belirtilen formu doldurması yeterli. 

Eğitmenlerin çoğu bu eğitimleri kendi evlerinden kameraları ve cep telefonlarıyla çekebiliyor. Ayrıca GmPly’in Mecidiyeköy ve Maslak’taki stüdyolarda çekim imkanı sunduğunu da ekleyelim. Yine de eğitmenlerin, stüdyo çekimi için stüdyoların uygunluğunu kontrol etmesi gerekiyor.

Bunlara ek olarak Gmply eğitim tasarımından, hikayeleştirme ve senaryolaştırmaya, video çekiminden videoların montajına kadar bir çok konuda, eğitmenlere pandemi dönemine özel sınırsız destek sağlıyor. Ekibin bu konuda ücretsiz online workshoplar düzenlediğini de belirtelim.

Bu iş modeli sayesinde eğitmenler kendi videolarını kolaylıkla oluşturabiliyor ve GmPly’in ücretsiz sunduğu interaktif video hazırlama aracıyla interaktife çevirip kendilerini kolayca dijitale taşıyabiliyorlar. Böylece eğitimleri kendileri satabilecekleri gibi isterler ise GmPly’in kataloğuna da girebiliyorlar. Eğitmenlerin GmPly’in kataloğunda yer alarak çok daha geniş bir kitleye ulaşabileceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.