Bill Gates'e göre coronaya karşı bütün dünya savaş halinde

Bill Gates corona virüs ile mücadele etmenin tek yolun etkin tedavi yöntemleri geliştirmekten geçtiğini düşünüyor.
Bill Gates'e göre coronaya karşı bütün dünya savaş halinde

Forbes dergisinin yayınladığı rakamlara yaklaşık 104 milyarla dünyanın ikinci en zengin iş insanı Bill Gates, dün kendi bloğunda yayınladığı yazıda, corona virüsün yayılmasını engellemek ve hayatı normale döndürmek için atılması gereken adımları sıraladı. Gates yazısında "Corona virüs salgınıyla tüm insanlık mücadele ediyor. Bu bir dünya savaşı gibidir, bu durumda hepimiz aynı taraftayız" diyerek bu virüsle küresel olarak mücadele etmek gerektiğini vurguluyor.

"Aşı için beş yıl gerekiyor"

Microsoft kurucusu Bill Gates, insanların büyük kamu etkinliklerine tekrar girme konusunda kendilerini rahat hissetmeleri için etkili bir corona virüs tedavisine ihtiyaç olduğu görüşünde... Çünkü tipik bir aşının piyasaya sürülmesinin beş yıl sürebileceğini söylüyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "ABD hükümet yetkililerinin aşı geliştirme konusunda taahhüt ettikleri süre 18 ay... Bana göre bu iş daha uzun sürecek."

Evde yapılabilecek test en ideali

Corona virüsünü tespit eden testlerin yaygınlaşmasının ülkelerin yeniden normalleşmesine yardımcı olacağını ve testlerin bu konuda çok önemli bir rolü olduğunu söylüyor. Bu testlerin COVID-19 semptomları olan ve onlarla temas eden kişiler için geniş çapta erişilebilir olması gerektiğini savunuyor. Ona göre evde yapılan test, en ideali...

Bill Gates, aynı zamanda hasta takibinin önemli olduğunu vurguluyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

Corona virüs ile enfekte olanlarla temas halinde olan kişilerin izini sürmek, salgınların artmasını önlemeye yardımcı olabilir. Bu işi yapmak için daha fazla insanı işe almak gerekiyor. Birçok ülkenin bu konuda hassasiyet göstermesi lazım. Özellikle Almanya'nın bu konuda çok fazla çalışma yapması gerekiyor.

Corona virüs salgını sonrasında hükümet yetkilileri tarafından ekonominin yeniden nasıl düzenlenmesi gerektiği konusunda çalışmaların başlatılması ve okulların hızlı bir şekilde yeniden açılması gerektiğini düşünüyor. Ayrıca bir restoranda kaç kişinin oturabileceği veya fabrikaları işçilerinin nasıl yeniden yapılandırılması gerektiği konusuda birçok kararın alınması gerektiğini belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.