Einride, Lidl iş birliği ile elektrikli tedarik kamyonları üretecek

Otonom kamyon üreticisi Einride, insan sürücülerin kullanabileceği daha geleneksel kamyonlar üreteceğini duyurdu.
Einride, Lidl iş birliği ile elektrikli tedarik kamyonları üretecek

İsveç merkezli bir otonom kamyon girişimi olarak karşımıza çıkan Einride'dan ilk olarak 2018 yılının Mart ayında sizlere bahsetmiştik. Nvidia teknolojisini kullanan girişim 2019 yılının Ekim ayında ise 25 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldığını duyurmuştu.

Bugün ise oldukça ilginç bir haber ile karşımıza çıkan otonom kamyon üreticisi Einride, insan sürücülerin kullanabileceği daha geleneksel kamyonlar üreteceğini duyurdu. Einride tarafından atılan bu adımı otonom sürüş teknolojileri konusunda henüz yolun başında olduğumuz şeklinde yorumlayabiliriz.

Hatırlatmak gerekirse Einride tarafından geliştirilen otonom kamyonlar birkaç yıldır İsveç yollarında test ediliyordu. Paylaşılan bilgilere göre Almanya merkezli süpermarket zinciri Lidl ile iş birliğine giren Einride, elektrikli tedarik kamyonları üretecek. 

Öncelikle elektrik teknolojisine odaklanacak olan Einride, ilerleyen dönemlerde ise otonom sürüş teknolojilerine odaklanacak. Filip Lilja, Linnéa Kornehed ve Robert Falck tarafından kurulan Einride girişiminin bugüne kadar toplamda 32 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım.

Son olarak Einride ve Lidl iş birliği ile üretilecek olan yeni tedarik kamyon modelinin tamamen elektrikli olacağını ve Einride'ın halihazırda kullandığı pek çok teknolojiyi bünyesinde barındıracağını da ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.