WhatsApp ve DSÖ, salgında insanlara destek olması için yeni çıkartmalar yayınladı

WhatsApp, Dünya Sağlık Örgütü ile iş birliği yaparak "Evde Hep Beraber" ismindeki çıkartma paketini kullanıcıların ilgisine sundu. Çıkartmalar Türkçe dahil olmak üzere 9 dilde yayınlandı.
WhatsApp ve DSÖ, salgında insanlara destek olması için yeni çıkartmalar yayınladı

Bugün, 8 kişiye kadar video görüşmeleri yapılmasını sağlayacağı yönünde haberlerle gündeme gelen WhatsApp, Dünya Sağlık Örgütü ile iş birliği yaparak yeni çıkartmalar yayınladığını duyurdu. "Evde Hep Beraber" (Together At Home) isimli çıkartma paketi, Covid-19 salgınıyla mücadele eden insanlara destek olmak amacıyla hazırlandı. 

Çıkartma paketi, dünyanın her yerinden kullanıcıların salgın esnasındaki günlük rutinlerini ele alıyor. Çıkartmalar arasında evde spor yapan, bilgisayarıyla yataktan çıkmayan, görüntülü konuşma yapan, sabunla ellerini yıkayan ve pencereden selamlaşan karakterler dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra kalpler, "Birlikte Başaracağız" sloganı ve birbirimize sıkça sorduğumu "İyi misin?" sorusu da çıkartmalar arasında kendine yer bulmuş durumda.  

Dünya Sağlık Örgütü'nün katkılarıya geliştirilen çıkartmalar, Türkçe, Arapça, Fransızca, Almanca, Rusça, Portekizce, Endonezce ve İspanyolca dahil olmak üzere 9 dile çevrildi. 

Bu arada çıkartma paketi, WhatsApp ve DSÖ'nün ilk ortaklığı değil. Daha önce WhatsApp'ın DSÖ ortaklığında bir bilgilendirme servisi yayınladığını hatırlatalım. Servis, şu anda 10 milyondan fazla kullanıcı tarafından tercih ediliyor. 

WhatsApp bu yeni çıkartma paketinin yanı sıra popüler Japon karakteri Rilakkuma'yı temel alan yeni bir çıkartma paketi daha yayınlayacağını duyurdu. İnsanları iletişim araçlarına bu derece bel bağladığı bir dönemde, şirket çıkartma paketleriyle insanların kendilerini ifade etmesini eğlenceli bir hale getirmeye çalışıyor. 

Uygulamanın salgın süresince kendini yenilemeye devam ettiğini söylemek mümkün. Dezenformasyon yayılımını azaltmak adına yakın zamanda mesaj iletme özelliğine kısıtlama getiren şirket, insanların aldığı mesajların doğruluğunu kontrol etmesini sağlayan bir özellik üzerinde çalıştığını da açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.