İkinci el giysi platformu Vestiaire Collective, 59 milyon euro yatırım aldı

İkinci el giysiler için pazar yeri olarak faaliyet gösteren Vestiaire Collective, yeni yatırım turunda 59 milyon euro, yaklaşık 64,2 milyon dolar, yatırım aldı.
İkinci el giysi platformu Vestiaire Collective, 59 milyon euro yatırım aldı

İkinci el giysiler için pazar yeri olarak faaliyet gösteren Vestiaire Collective, yeni yatırım turunda 59 milyon euro, yaklaşık 64,2 milyon dolar, yatırım aldı. Yatırım turuna katılan yeni şirketler Korelya Capital, Fidelity International, Vaultier7, Cuit Invest olurken, mevcut yatırımcılar Eurazeo, Bpifrance, Vitruvian Partners, Condé Nast ve Luxury Tech Fund da bu turda yer aldı.

Crunchbase verilerine baktığımızda, girişimin aldığı yeni yatırımla birlikte toplam yatırım miktarını 240 milyon doların üzerine çıkardığını görüyoruz. Vestiaire Collective, aldığı yeni yatırımı daha fazla ülkede faaliyet göstermek için kullanacağını açıklıyor. Korelya Capital'ın yeni yatırımcılar arasında olması, şirketin Güney Kore ve Japonya'da bu kapsamda aksiyon alacağını kanıtlıyor diyebiliriz. Fransa merkezli platform şu anda 90 ülkede 9 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. 

Son dönemde "ikinci el eşya" fikrinin oldukça popüler olduğunu ve bu alanda ortaya çıkan girişimlerin kalıcı olduğunu ve bir süre daha kalıcı olacağını söyleyebiliriz. Letgo'yla geniş bir alana yayılan ikinci el eşya satışı fikri, özellikle giyim endüstrisinin de dahil olmasıyla globalde ve ülkemizde birçok oyuncu kazandı. Türkiye'de de özellikle Dolap, Gardrops, Modacruz gibi girişimler geniş kitleler tarafından kullanılıyor, yıllarca kullanılmadan bekleyen giyim ürünlerinin sirkülasyona yeniden dahil edilmesini ve bu sayede kişilere para kazandırmaya yardımcı oluyor. Vestiaire Collective de bunu 90 farklı ülkede gerçekleştiriyor.

Vestiaire Collective, gönderilecek olan eşyaları kullanıcıların direkt olarak birbirine göndermesinden ziyade, o eşyaların kendi deposuna gönderilmesini talep ediyor. Böylelikle ürünün kontrolünün sağlandığını söylüyor. Satıcıdan alıcıya direkt gönderim ise sadece Avrupa'da mevcut. Böyle bir gönderimde eğer üründe herhangi bir sıkıntı varsa kullanıcı geri ödeme alabiliyor. Şirket, ABD ve Asya'da da 2020'nin sonunda "doğrudan nakliyat" hizmetini yayına almayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.