Logo Yazılım, 1 milyon 649 bin dolar'a Peoplise'in yüzde 86,70'ini satın aldı

Aldığımız bilgilere göre Peoplise'in yatırımcıları Revo Capital ve 500 Startups ile birlikte, kurucu ortaklardan Güçlü Özenci ve Mehmet Ali Özenci, bu stratejik yatırımla hisselerinin tamamını Logo Yazılım'ı devretti. 
Logo Yazılım, 1 milyon 649 bin dolar'a Peoplise'in yüzde 86,70'ini satın aldı

Geçtiğimiz haftalarda  tüm ürünlerinin sağlık firmalarına 3 ay boyunca ücretsiz olarak sunulacağını sizlere aktarmıştık. Bugün girişimcilerin paylaştığı bilgilere göre ise Peoplise, Logo Yazılım bünyesine katıldı. Kurumların işe alım süreçlerini tamamen dijital hale getiren, yenilikçi bulut insan kaynakları teknoloji girişimi olarak hizmet veren Peoplise'in 2016 yılında Revo Capital2017 yılında ise 500 İstanbul'dan yatırım aldığını sizlere daha önce aktarmıştık.

Revo Capital ve 500 Startups exit yaptı

Paylaşılan bilgilere göre Peoplise'in yatırımcıları Revo Capital ve 500 Startups ile birlikte, kurucu ortaklardan Güçlü Özenci ve Mehmet Ali Özenci, bu stratejik yatırımla hisselerinin tamamını Logo Yazılım'ı devretti.  Şirketin yönetici ortağı olan Çağatay Güney ve ekibe 2018 yılında katılan ortak ve CTO Doruk Molo ise yeni büyüme döneminde yönetici ve ortak olarak görevlerine devam edecekler.

KAP'a yapılan açıklamaya göre yapılan anlaşma ile birlikte Peoplise (Elba HR A.Ş.) hisselerinin yüzde 86,70'i, Logo Yazılım'a geçmiş oldu. Şirketin yüzde 86,70'ini temsil eden 255 bin 377 adet şirket hissesi için ise hisse başına 6,46 dolar ödenmiş. Kısacası Logo Yazılım söz konusu anlaşma için 1 milyon 649 bin dolar yani yaklaşık 11 milyon 450 bin TL ödedi.

Şirketin değerlemesi ile ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da aldığımız bilgilere göre Peoplise'in şirket değerlemesinin yaklaşık olarak 13 milyon 200 bin TL dolaylarında olduğunu da ekleyelim. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.