İngiltere, salgından etkilenen girişimler için 250 milyon sterlin ayırıyor

İngiltere hükümeti, corona virüs salgınından etkilenen girişimlere destek olabilmek amacıyla "Future Fund" adı verilen 250 milyon sterlin değerinde bir fon oluşturma planını açıkladı.
İngiltere, salgından etkilenen girişimler için 250 milyon sterlin ayırıyor

Corona virüs salgını, tüm dünyayı olumsuz bir şekilde etkilemeye devam ediyor. Salgının etkiledikleri arasında, bireylerin yanı sıra küçük ve büyük şirketler ile girişimler de yer alıyor. Günümüzde istihdam sağlama konusunda önemli bir konumda olan girişimler, ne yazık ki büyük şirketler gibi ciddi önlemler alabilecek ve bu şekilde sahip olduklarını koruyabilecek durumda değil. Böyle olunca, girişimlerin devamlılığın sağlanabilmesi için daha yüksek mercilere görev düşüyor.

İngiltere bu konuda önlem alma yoluna giden ülkelerden biri. Zira İngiltere hükümeti, corona virüs salgınından etkilenen girişimlere destek olabilmek amacıyla "Future Fund" adı verilen 250 milyon sterlin değerinde bir fon oluşturma planını açıkladı. İngiltere hükümeti yeni fona toplam 250 milyon sterlin katkı sağlayacağını söyledi. Future Fund'dan faydalanmak isteyen girişimcilerden ise bazı kriterler bekleniyor. Bunun için girişimciler özel yatırımcılardan eşit veya daha fazla miktarda eşleştirme fonu sağlamalı, son beş yılda özel yatırımlarda en az 250 bin sterlin yatırım almış olmalı ve şirket İngiltere'ye kayıtlı olmalı. Bu kriterler karşılanmadığında fondan yararlanmak da mümkün olmuyor.

Future Fund'ın mayıs ayında başlatılacağı belirtiliyor. Buna göre İngiltere hükümeti, başvuran ve gerekli niteliklere sahip girişimlere 125 bin ila 5 milyon sterlin arasında yatırım yapmış olacak. Ayrıca fonun ölçeğinin inceleme altında tutulacağı ve gelecekte daha fazla vergi mükellefi parasının işlenebileceği ileri sürülüyor. Başvurular ilk etapta eylül ayının sonuna kadar yapılabilecek.

Bu bilgilerin yanı sıra, fonun nasıl işleyeceği konusunda bazı şüpheler de mevcut, çünkü alınan fonun hükümete geri ödenip ödenmeyeceği merak ediliyor. İngiltere hazine planlarının ilk raporlarında, “krediler geri ödenmezse öz kaynağa dönüşecek ” ifadesini kullanmıştı. Ancak eleştirmenler, herhangi bir geri ödeme opsiyonunun mevcut olmayacağını belirtiyorlar. Gelecek dönemde İngiliz hükümetinin bu konuda nasıl bir politika izleyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.