Republic oyunlar için kitle fonlama platformu Fig'i satın aldı

Girişimler için kitle fonlama platformu Republic, oyun dikeyinde kitle fonlama platformu Fig'i satın aldığını duyurdu.
Republic oyunlar için kitle fonlama platformu Fig'i satın aldı

Republic, özellikle girişimler için önde gelen bir kitle fonlama platformu olarak dikkat çekiyor. Kitle fonlama alanında önemli bir girişim olan Republic, önemli bir satın almaya imza atarak Fig'i satın aldığını açıkladı. Kısaca tanımlamak gerekirse Fig, oyunlar için kitle fonlama yöntemiyle fon toplayan önemli bir girişim olarak öne çıkıyor.

Fig hem oyun yapımcılarının hem oyuncuların hem de yatırımcıların dilinden anlayan özel bir platform. Sadece bir kitle fonlama platformu değil aynı zamanda oyuncuların ve yatırımcıların oyunlarını barındıran bir oyun kütüphanesi de sahip. Kısacası siz beğendiğiniz bir oyuna yatırım yaparak, oyuna katkı sağlayabiliyor, oyunun hem yatırımcısı oluyor hem de oyuna sahip oluyor ve oyunu oynama şansına sahip olabiliyorsunuz. Bu açıdan bakıldığında Fig ciddi ve güçlü bir oyun platformuydu.

Fig'in sadece oyun yapımcılarına yönelik olduğunu belirtirsek yanılırız. Fig aynı zamanda, oyunlara yönelik donanım üreticilerinin de ilgisini çekiyordu. Kaldı ki Fig aracılığıyla oyun konsolu denemeleri için kitle fonlama aracılığıyla yatırım arayanlar da oldu.

Fig, 2015 yılından bu yana 40'dan fazla oyunun başarıyla fonlanmasına yardımcı oldu. Toplamda 6.4 milyon dolarlık kitle fonlamaya aracılık eden girişim, bireysel yatırımcılarına yüzde 565'e varan getiriler sağladı. Bununla birlikte Fig'in son 3 yılda kar elde eden bir girişim olduğunu da şirketin açıklamalarından biliyoruz.

Satın alma neleri değiştirdi?

Republic'in Fig satın alması sonrasında yatırımcıların ve oyuncuların hayatındaki değişiklikleri de konuşmak gerekiyor. İlk değişiklik çoktan gerçekleşti bile. Bundan böyle Republic çatısı altında, Fig'de yer alan tüm kitle fonlama oyunları görüntülenebilir olacak. Böylece Republic, pek çok potansiyel oyuna yatırım yapma fırsatı sunacak ve hitap ettiği kitleye daha fazla yatırım seçeceği sunacak.

Fig'e daha önce yatırım yapan, burada oyunları kütüphaneleri ekleyen yatırımcılar ve oyuncuların hakları aynen korunacak. Yine aynı şekilde yatırımcıların tüm hakları saklı kalıyor ve Fig markası da yaşamaya zaten devam edecek. Ancak zaman içerisinde, Fig'in Republic çatısı altına tamamen alınması ve bundan sonraki oyun kitle fonlamalarının Republic üzerinden gerçekleşmesi bekleniyor.

Republic'in Fig'in satın almak için ne kadar ödediği ise açıklanmadı. Ancak bundan sonra kitle fonlama ile oyunlara yatırım yapacak kitlenin, Fig yerine Republic'e yönlendirileceği kesinlik kazandı. Fig'den çıkan Outer Wilds, Kingdoms & Castles ve What the Golf gibi dikkat çekici oyunlar olduğunu son olarak not düşelim. Bundan sonra böyle potansiyel barındıran oyunlara kitle fonlama yapmak için yatırımcılar ve oyuncular Republic'e göz atacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.