Google fiziksel Google Pay banka kartı çıkaracak

Google'ın bir süredir dedikodu halinde olan planları sızdı. Yakında çıkartmayı planladığı fiziksel banka kartı ile Apple Card'a rakip olmayı hedefliyor.
Google fiziksel Google Pay banka kartı çıkaracak

Google'ın bir süredir planladığı konuşulduğu fiziksel banka kartı planları ortaya çıktı. Bu planlar iki ayrı kanalla birlikte hem sızdırılmış hem de aslında doğrulanmış oldu. Kaynaklardan ilki elbette ortaya bir anda çıkan fiziksel banka kartı tasarımları ve uygulamada sanal kart olarak gözüken ekran görüntüleri. İkinci doğrulama kaynağı ise, Google'ın internet tarayıcısı Chrome'un otomatik form doldurma özelliğine gelen #autofill-enable-google-issued-card satırı haberi resimi olarak doğrulamış oldu.

Hatırlanabileceği üzere, Apple da Apple Card'ı piyasaya çıkardığında Goldman Sachs ile bir ortaklık gerçekleştirmişti ve yanına işin uzmanı bir banka ortağını almıştı. Burada önemli bir viraj aşılmıştı, çünkü Apple ve Google gibi devlerin "bankalaşarak" bankacılık hizmetleri vermesi yerine, bankalarla anlaşarak ödeme alanında müşterilerine hizmet verme gibi bir trend ortaya çıkmış oldu. En azından şimdilik.

Google'ın, Apple ile benzer bir yöntemi izleyeceği netlik kazanmış oldu. Ancak Google, Apple gibi sadece bir banka ile değil farklı bankalarla yola çıkacak. İlk ortaklar arasında Citi Bank ve Stanford Federal Credit Union'ın adı geçiyor. Gelen ilk kart tasarımı görsellerine bakılırsa, bankaların logoları da fiziksel kartların üzerinde yer alacak. Fiziksel kartın tasarımı da dikey bir şekilde yapılmış. Bu anlamda ortaklık yapılan banka sayısının da artması ihtimaller dahilinde.

Banka kartı, Google Pay ile entegre çalışacak ve kullanıcılar Google Pay uygulamasına benzer bir ekran üzerinden kartının takibini gerçekleştirebilecek. Uygulama üzerinde, yapılan fiziksel alışverişlerin detaylarını görmek mümkün olacak. Mesela aşağıdaki ekran görüntüsünde, Nike mağazasında yapılmış bir alışverişin detayları, Google'ın Haritalar gibi servisleriyle epey zenginleştirilmiş olarak gözüküyor.

Google Pay uygulamasında, Google banka kartının sanal kartını gösteren ekran görüntülerine baktığımızda kartların sağ alt köşesinde Visa markasının yer aldığını görüyoruz. Hatırlayacağınız üzere, Apple Card burada Mastercard ile bir işbirliğine gitmişti. 

Google'ın fiziksel banka kartının ilk etapta sadece ABD pazarı için planladığını belirtmemiz gerekiyor. Çünkü regülasyon izni ve banka işbirliklerinin ilk başta Google için ABD'de mümkün olacağı kesin. Kartın henüz geliştirilme aşamasında olduğunu ve başvuruların ne zaman başlanacağına dair herhangi bir bilgi yok. Ancak kartın bu şekilde sızdırılması, 2020 bitmeden Google'ın banka kartının dağıtımına başlanacağını yönünde bir fikir veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.