GarageBand Coverları YouTube'da yükselmeye devam ediyor

Tanınmış şarkıları GarageBand'de yorumlayarak, aboneleriyle paylaşan YouTube kanalları, 10 bin ile 5.7 milyon arasında değişen izlenmelere ulaşıyor.
GarageBand Coverları YouTube'da yükselmeye devam ediyor

Apple cihazlarda yer alan GarageBand uygulaması müziğe meraklı pek çok amatörün kolayca beste yapmasını sağlıyor. Profesyonel müzisyenlerin genelde keyifli zaman geçirmek için tercih ettiği uygulama, son yıllarda YouTube içeriklerinde de kendini göstermeye başladı. 

Şimdiye kadar YouTube'daki GarageBand içerikleri uygulama üzerinde beste yapmaya ve şarkı kaydetmeye yönelik eğitici videolarla sınırlıydı. Ancak bir süredir bu eğitici videolar, yerini daha müzikal içeriklere bıraktı. Artık pek çok YouTube kanalı tanınmış şarkıları GarageBand'de yorumlayarak, aboneleriyle paylaşıyor. 

Bu basit gibi görünen fikrin, ciddi bir izleyici kitlesiyle buluştuğunu söylemek mümkün. Örneğin ağırlıklı olarak K-Pop şarkılarını GarageBand'de yorumlayan iPianoDude kanalı 350 bin takipçiye sahip. İlk videosunu 2 yıl önce paylaşan iPianoDude'un, şimdiye kadar 120'den fazla video içerik ürettiğini belirtelim.

İçeriklerin izlenmeleri ise 10 bin ile 2.5 milyon arasında değişiyor. Red Velvet'in Pshyco şarkısının yorumlandığı video 1.2 milyon görüntülenmeye ulaşırken, iKON Love Scenario içeriğinin 2.5 milyon izlenme aldığı görülüyor. iPianoDude, parçaları genellikle iPhone, iPad ya da bu cihazlara bağlı bir klavye ile yorumluyor. 

Bir başka GarageBand içerik kanalı olan iSongs'un abone sayısı ise iPianoDude'un neredeye iki katı. 653 bin aboneye sahip olan kanalın, ilk içeriklerinin 5 yıl önce paylaşıldığını belirtelim. Ancak paylaştığı 3 içerik sonrasında YouTube paylaşımlarına ara veren kanal son 2 yıldır aktif.

Tıpkı iPhoneDude gibi 120'den fazla içeriğe sahip olan iSongs, Queen, Nirvana ve AC/DC gibi efsanelerin şarkılarına yer verirken günümüzün popüler isimlerini de unutmuyor. İçerikler arasında Billie Ellish'ten Ed Shearen'a Lady Gaga'dan Beyonce'ye pek çok şarkıcının eserini görmeniz mümkün. içeriklerdeki izlenmelerin 10 bin ile 5.7 milyon arasında değiştiğini belirtelim. 

iSongs'un paylaştığı videolardan Guns'n Roses'ın Sweet Child O'mine yorumu 4.5 milyon izlenirken, Tones and I - Dance Monkey şarkısı 5.7 milyon izlenme aldığı görülüyor. Kanalın paylaştığı parçalar ile gündemi yakalamakta başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Kanalda en son Covid -19 salgını döneminde tabut dansıyla Meme'leşen Astronomia şarkısı yorumlandı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.