Apple, mağazalarını açmaya Güney Kore ile başlıyor

Apple, Güney Kore'de açacağı mağazanın çalışma saatlerini normale göre kısa tutacak.
Apple, mağazalarını açmaya Güney Kore ile başlıyor

Corona virüs salgını ile dünya genelinde mağazalarını kapatan Apple, Güney Kore'nin Seul kentindeki mağazasını yeniden açacağını açıkladı. Şirket geçtiğimiz dönemde, mayıs ayında ABD'deki mağazalarını açabileceğini söylemesine rağmen henüz bu konuda somut bir plan bulunmuyor.

Apple, geçtiğimiz haftalarda Çin'deki birkaç mağazasını açmış ve dünyanın geri kalanındaki mağazalarını da 27 Mart günü açacağını söylemişti. Ancak salgının her geçen gün daha kötüye gitmesi, Apple'ın planlarını değiştirmesine neden oldu. Çin’deki bazı Apple mağazalarının açık olmasının dışında tüm Apple mağazaları birkaç haftadır kapalı durumda. Seul’deki mağaza, Çin dışında faaliyete geçen ilk Apple mağazası olacak. Diğer ülkelerdeki mağazaların ne zaman açılacağı şu an için bir muamma.

Apple’ın Bloomberg’e yaptığı açıklamada, Güney Kore'nin COVID-19’un yayılması sırasında büyük ilerleme kaydettiği; 51 milyonu aşkın nüfusu olan Güney Kore’de 10 bin 500’ün üzerinde doğrulanmış vaka ve sadece 229 ölüm kaydedildiği ifadesi yer aldı. Bu durumun Seul'deki mağazayı açma konusunda Apple’ı rahatlattığını söyleyebiliriz.

Apple, Güney Kore'de açacağı mağazanın çalışma saatlerini normale göre kısa tutacak. Böylelikle hem müşterilerin hem de çalışanların sağlığı göz önünde bulundurulacak. Ayrıca mağaza, satıştan daha çok ürün desteğinin sunulmasını öncelik olarak tutacak. Apple, ürün satın almak isteyen müşterilerin, internet üzerinden sipariş vermelerini ve ürünlerini mağazadan teslim almaları konusunda uyarıyor. Bu şekilde temas da minimum düzeyde tutulmaya çalışılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.