Jeff Bezos'un serveti, corona virüs salgını döneminde 24 milyar dolar arttı

Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos'un serveti bu dönemde 24 milyar dolar arttı ve toplamda 138 milyar dolara ulaştı.
Jeff Bezos'un serveti, corona virüs salgını döneminde 24 milyar dolar arttı

Corona virüs salgını nedeniyle internet üzerinden alışverişlerde yaşanan patlama, Amazon'un hisselerinin değerlenmesine neden oldu. Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos'un serveti bu dönemde 24 milyar dolar arttı ve toplamda 138 milyar dolara ulaştı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Jeff Bezos dünyanın en zengin kişisi ünvanını elinde tutmaya devam ediyor. Zira Amazon, hala içinde bulunduğumuz salgın sırasında, özellikle insanlar evlerine kapanınca artan online alışveriş nedeniyle ciddi bir kazanç sağladı. Hatta şirket geçtiğimiz günlerde, artan taleple başa çıkabilmek için binlerce yeni insanı işe aldı. Ancak tüm bunlara rağmen Amazon, okların hedefi olmaktan kurtulamadı. Şirket, her ne kadar bu dönemde istihdam sağlıyor olsa da kullanıcılar tarafından olumsuz geri dönüşler de alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Amazon'un eski müşterilerini kaybetmemek adına, yeni müşterilerini bekleme listesine aldığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Bunun nedeni ise Amazon kapasitesini yüzde 60 civarında arttığı halde tüm siparişlere dilediği hızda yetişememesi olarak açıklanmıştı. Şirket mevcut müşterilerine daha iyi bir hizmet vermek için böyle bir önlem almayı tercih etmişti. Bunun yanı sıra Amazon'un çalışanlarının sağlığı için Covid-19 test laboratuvarı kuracağını da hatırlatalım.

Amazon, her geçen gün farklı bir yenilikle karşımıza çıksa da Jeff Bezos, 2017'den beri değişmeyen bir şekilde dünyanın en zengin insanı ünvanını elinde tutmayı başarıyor. Bezos'un Amazon hisselerinin yüzde 11'ine sahip olduğunu da bu noktada hatırlatalım.

Salgın döneminde kazanç sağlayan sadece Amazon olmadı. ABD merkezli Walmart'ın hisseleri de bu dönemde değer kazandı. Şirketin sahibi Walton ailesi bu yıl servetlerinin yüzde 5 artışla 169 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. Bloomberg'e göre Waltonlar dünyanın en zengin ailesi listesinin en başında yer alıyor. Ayrıca evden çalışmaların artmasıyla kullanımı artan video konferans uygulaması Zoom'un kurucusu Eric Yuan'ın serveti de ikiye katlanarak 7 milyar 400 bin dolara ulaştı. Fakat Zoom'un kullanımının artmasıyla bazı güvenlik sorunlarını da beraberinde getirmesi tüm dünyada büyük ses getirdi.

Sonuç olarak salgın globalde işsizliği artıyor, ancak bazı sektörler bu dönemde fırsat sağlıyor ve kazançlarını artırmaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.