Insurtech girişimi Sprout.ai, 2,5 milyon dolar yatırım aldı

Sigorta taleplerine yapay zeka uygulayan bir insurtech girişimi olan Sprout.ai, liderliğini Amadeus Capital Partners'ın üstlendiği tohum yatırım turunda 2,5 milyon dolar yatırım aldı.
Insurtech girişimi Sprout.ai, 2,5 milyon dolar yatırım aldı

Sigorta taleplerine yapay zeka uygulayan bir insurtech girişimi olan Sprout.ai, liderliğini Amadeus Capital Partners'ın üstlendiği tohum yatırım turunda 2,5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler Playfair Capital ve Techstars olarak açıklandı.

2018 yılında kurulan Sprout.ai, sigorta taleplerinin 24 saat içinde çözülmesini sağlayan yapay zeka tabanlı bir yazılım geliştirdi. Özellikle yapılandırılmamış sigorta tazminat verilerini anlamak için doğal dil işleme ve optik karakter tanıma kullanıyor. Ardından talepleri otomatikleştirmek veya daha fazla insan analizi için yükseltmek için bunu hava durumu, coğrafi konum, iş ve ilaç bilgileri gibi gerçek zamanlı harici verilerle birleştiriyor.

Sprout.ai kurucu ortağı ve CEO Niels Thone, şu anda Birleşik Krallık'taki ortalama tazminat ödeme süresinin 25 gün olduğunu söylüyor. Bunun da kötü müşteri deneyimleri ve talep ekipleri için yüksek operasyonel maliyetlere neden olduğunu açıklayan Thone, Sprout.ai'yı bu yüzden hayata geçirdiklerini belirtiyor Sprout.ai, iddia sürecinin başında çok daha eksiksiz bir veri yakalama fırsatı sağlıyor ve ardından gelen talepleri otomatik olarak doğrulayabilen “bağlamsal yapay zeka” çözümüne bağlayabiliyor. Böylelikle süreçteki bir sonraki gerekli adımlar tahmin edilebiliyor. Sprout.ai, işlenen talep başına bir ücret talep ediyor ve gelir modelini bu şekilde oluşturuyor.

Şirket, aldığı yeni yatırımı veri bilimi ve mühendislik ekibini daha da geliştirmek ve satış operasyonlarını artırmak için kullanacağını açıklıyor. Şirket şu anda İngiltere'de faaliyet gösteriyor ve ilerleyen dönemde ABD'de de hizmetini başlatacağını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.