Houseparty, geçtiğimiz ay 50 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştı

Bazı pazarlarda 70 kat büyüme gösteren HouseParty, 30 günde 17.2 milyon yeni indirmeye ulaştı
Houseparty, geçtiğimiz ay 50 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştı

Covid-19 salgınıyla birlikte kullanıcıların sıklıkla kullanmaya başladığı HouseParty, App Annie verilerine göre Mart ayında kullanım ve indirme sayılarında kendi rekorunu kırdı.  Geçen yıl Epic Games tarafından satın alınan video sohbet uygulaması, 50 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştığını açıkladı. 

Şimdiye kadar daha durağan bir büyüme gösteren Houseparty bu rakamla birlikte bazı pazarlarda 70 kat büyüme yaşadı. Apptopia verilerine göre, uygulama aynı rekoru indirme sayılarında da gösterdi. Houseparty  iOS ve Android platformlarında son 30 günde 17.2 milyon yeni indirmeye ulaştı. Bu noktada Sensor Tower'ın bu rakamı 28 milyon indirme olarak hesapladığını da ekleyelim. Bu arada belirtilen rakamlara Mac ve Chrome platformlarının dahil olmadığını belirtmekte fayda var.

HouseParty'nin uygulama mağazalarında da zirveye yerleştiğini söylemek mümkün. ABD dahil olmak üzere 82 ülkede App Store'da birinci sıraya yükselen HouseParty, ABD'de Google Play Store'un Sosyal uygulamalar kategorisinde 3. sıraya yükseldi. 

Uygulamanın, 16 ülkede tüm uygulamalar kategorisinde 1 numaraya yerleştiğini de belirtelim. ABD'de ise App Store ve Google Play'in tüm uygulamalar kategorisinde 2. sırada yer alıyor. 

Şirketin yaptığı açıklamaya göre ortalama kullanıcı başına uygulamada geçirilen zaman 60 dakika olarak öne çıkıyor. Covid-19 salgınında ise bu ortalama zaman zaman 80 dakikanın üzerine çıkıyor. Her yaştan ve her profilden kullanıcının uygulamayı kullandığını belirten şirket, kullanıcıların ortalama 23 arkadaşla bağlantı kurduğunu açıkladı. Bu kullanıcıların yarısı ise konuşma esnasında oyun oynamayı tercih ediyor. 

2016'da yatırımcılara göre 2017'de takip edilmesi gereken 30 girişim listesinde yer verdiğimiz HouseParty, salgın döneminde verdiği emeğin meyvelerini toplayan nadir girişimlerden biri oldu. Salgınla birlikte yaşama şeklimiz ve alışkanlarımız değiştikçe, bu dönemde ihtiyaçlara cevap veren uygulamaların öne çıkması olası. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.