YouTube'dan işletmeler için video oluşturma aracı: YouTube Video Builder

YouTube Video Builder, küçük işletmelerin kolayca ve düşük maliyetle video reklamlar oluşturmasını sağlıyor.
YouTube'dan işletmeler için video oluşturma aracı: YouTube Video Builder

YouTube bugün işletmelerin video içerikler ve reklamlar oluşturmasını sağlayan YouTube Video Builder'ı yayına aldı. Küçük işletmelerin kolayca ve düşük maliyetle video reklamlar oluşturmasını sağlayan araç, birkaç aydır test sürecindeydi. Şirketin, Covid-19 salgınında küçük işletmelere yardımcı olmak amacıyla aracı hızlıca yayına aldığını söyleyebiliriz.

Test sürecinde uygulamayı kullanan işletmeler arasında iç mimarlık hizmeti Havenly, sandviç dükkanı Which Wich ve market zinciri Central Market yer alıyor. Bugünden itibaren aracın beta sürümü herkese açılıyor. 

YouTube Reklamları Ürün Yöneticisi Ali Miller, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Video Builder'ın, hızlı videolara ihtiyaç duyan, her ölçekteki işletmeye yardımcı olabileceğini düşünüyoruz. Özellikle de birçok işletmeden mesajlarını müşterilere hızlı ve kolay bir şekilde aktarmaları gerektiğini duyduğumuz bugünlerde.

Aracı kullanmak isteyen işletmelerin bir Google hesabına sahip olması yeterli. Eğer Gmail ya da YouTube için kullandığınız bir hesabınız bulunmuyorsa, e-posta adresinizi Google hesabına bağlayabilirsiniz. Oluşturduğunuz videoyu kaydetmek ve yayınlamak için ise bir YouTube kanalına sahip olmanız gerektiğini belirtelim.

Google'un sunduğu formu doldurarak Beta sürümüne masaüstünden erişebiliyorsunuz. Formda 5 iş günü içinde size dönüş yapılacağı da belirtiliyor. 

YouTube Video Builder'ın kullanımı da oldukça kolay. İşletmenizin metin, görsel ve fotoğraf gibi durağan içeriklerini animasyonlarla hareketlendiren araç, Youtube'un ücretsiz ses kitaplığından da fon müziği eklemenizi sağlıyor. Bunun yanı sıra hedeflerinize ve vermek istediğini mesaja yönelik farklı şablonlar kullanabiliyorsunuz. Seçtiğiniz şablonların renklerini ve fontlarını değiştirerek kişiselleştirebildiğinizi de ekleyelim. Tüm değişiklikleri tamamladığınızda ise 6 saniye veya 15 saniyelik videonuzu hızlıca oluşturabiliyorsunuz. 

Video, işletmenizin YouTube Kanalında Unlisted kısmına yükleniyor. Eğer videonun başkaları tarafından görülmesini istiyorsanız, ayarlar üzerinden görünürlüğünü değiştirebilirsiniz. Ardından videoyu web sitenize yerleştirebilir ya da sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz. Videoyu Google Ads üzerinden reklam olarak kullanabileceğinizi de ekleyelim. 

Aslına bakarsanız video oluşturma araçları alanında küçük işletmelere yardımcı olabilecek pek çok uygulama bulunuyor. Canva, Magisto ve PicsArt'ın yanı sıra Adobe'un ve Apple'ın sunduğu ürünler de küçük işletmelerin ve içerik üreticilerin hızlı ve daha kaliteli videolar ortaya çıkarmasını sağlıyor. Bu arada Şubat ayında Vimeo'nun da küçük işletmeleri hedefleyen video uygulamasını yayına aldığını hatırlatalım.

Bu noktada YouTube Video Builder, YouTube'daki izleyicilere özel içerik üretimi ve iç Google Ads entegrasyonu ile diğerlerinden ayrışıyor. YouTube'un devasa kullanıcı tabanını düşündüğümüzde, işletmelerin herhangi bir araç yerine YouTube Video aracını tercih etmesi olası. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.