Yapay zeka ile lojistiği kolaylaştıran FarEye, 25 milyon dolar yatırım aldı

Ulaşım ve teslimat süreçlerine tahmini yaklaşımlar getirerek lojistiği kolaylaştırmayı hedefleyen FarEye, Microsoft'un kurumsal girişim fonu M12 tarafından tarafından yönetilen D Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka ile lojistiği kolaylaştıran FarEye, 25 milyon dolar yatırım aldı

Ulaşım ve teslimat süreçlerine tahmini yaklaşımlar getirerek lojistiği kolaylaştırmayı hedefleyen FarEye, Microsoft'un kurumsal girişim fonu M12 tarafından tarafından yönetilen D Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. Eight Roads Ventures, Honeywell Ventures ve girişimin önceki yatırımcılarından SAIF Partners yeni tura katılan şirketler oldu.

Şu anda 350'den fazla çalışanı bulunan FarEye, kısa bir zaman sonra çalışan sayısını 500'ün üzerine çıkarmayı hedefliyor. Avrupa, Asya ve ABD'de faaliyet gösteren girişim aldığı yeni yatırımı platformun yeteneklerini artırmak, daha fazla müşteri kazanmak ve yeni pazarlara açılmak için kullanacağını belirtiyor.

FarEye'ın Java tabanlı Microsoft Azure destekli Serve platformu, şirketin Domino, Walmart, Amway, 7-Eleven ve DHL gibi 150'den fazla müşterisinin otomatik gönderim ve siparişlerini tahsis etmesine, elektronik teslimat ile lojistik operasyonlarını düzenlemesine ve takip etmesine yardımcı oluyor. Şirket, teslimat konusunda gecikmeleri önlemeyi hedefliyor ve trafik, hava durumu ve yoldan sapmalar gibi istisnai durumları da dikkate alarak filo verimliliğini artırmak için teslimat rotalarını optimize ediyor.

FarEye'ın makine öğrenmesi algoritmaları, gelecekteki tahminleri iyileştirmek için geçmiş alım ve teslimat deneyimlerinden elde edilen verileri kullanıyor ve başarılı ilk deneme teslimat oranlarını artırmak için bir milyardan fazla müşterinin adresini coğrafi olarak kodluyor. Serve ayrıca, kararları hızlandırmak için yapay zeka destekli bir sohbet platformunun yanı sıra, yöneticilerin müşteri tercihlerini anında güncellemesine olanak tanıyan bir arayüz sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.