Sony'den bağımsız geliştiriciler için 10 milyon dolarlık yeni fon

PlayStation markası sayesinde oyun ekosisteminin en önemli isimlerinden biri olan Sony, bağımsız geliştiriciler için önemli bir fon yarattığını duyurdu.
Sony'den bağımsız geliştiriciler için 10 milyon dolarlık yeni fon

Corona virüs salgını nedeniyle evde kaldığımız bu dönemlerde oyun oynama oranları büyük ölçüde arttı. PlayStation markası sayesinde oyun ekosisteminin en önemli isimlerinden biri olan Sony, bağımsız geliştiriciler için önemli bir fon yarattığını duyurdu.

Sony tarafından sunulan 10 milyon dolarlık yeni fonun Corona virüs salgınından kötü etkilenen bağımsız oyun geliştiricilerine yardım etmesi hedefleniyor. Sony'nin Nisan ayının ilk günlerinde COVID-19 için 100 milyon dolarlık bir fon sunduğunu da hatırlatalım.

Fakat söz konusu 100 milyon dolarlık fon oyun geliştiricileri için değil sağlık çalışanları ve online eğitime destek amacı ile sunulmuştu. Sony'nin 10 milyon dolarlık yeni fonun detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadığını da ekleyelim. Fonun ne zaman kullanılabilir olacağı ve geliştiricilere nasıl aktarılacağı ile ilgili de bir bilgi bulunmuyor.

Corona virüs salgını nedeniyle oyuncuları evde tutmaya çalışan Sony, ülkemizde PlayStation Plus servisi için Mayıs ayında yapacağı fiyat artışını da ertelemişti. Geçtiğimiz günlerde Uncharted: The Nathan Drake Collection ve Journey oyunlarını dijital sürümlerinin ücretsiz olacağı da duyuruldu. Uncharted: The Nathan Drake Collection ve Journey oyunları 15 Nisan ile 5 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olarak oynanabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.